Indulhat a csapatás!

Angola és Dél-Korea amikor igazán kellett, tette a dolgát. Dél-Korea augusztusban harcolta ki az olimpiai részvételt, egy normális ellenfelét, Japánt legyőzve. Angola pedig októberben harcolt meg Párizsért, és lesz ott az Olimpián ismét.

Nyílván a nehezebb dolga Angolának volt, Afrikában azért van egy-két jobb csapat már, Dél-Korea tornája igazából egy meccsen állt.

A világbajnokságon Ryuék majdnem vittek tovább pontot, ám a nyitómeccsen ausztria ellen egy góllal (30-29) kikaptak. Grönland és Norvégia elleni meccsek papírformát hoztak, nagy győzelem és nagy zakó.

Angola helyzete hasonló, hisz ahogy a koreaiak, úgy az angolai lányok is közel voltak a bravúrhoz, de egy góllal kaptak ki a gall együttestől. Vélhetően bennük maradt a gyomros, mert Szlovénia ellen pofon, és az Izland elleni remi sem volt annyira szép.

Olyan igazán nagy tétje a meccsnek nincs, nem hiszem, hogy nagyon sokat számít az, hogy a vb-n most a 17. vagy a 20. a csapat.

Ezt már a mesterek felkészülési meccsnek tekintik Párizsra. Dél-Korea fiatal kerettel érkezett, nagyon sokat érhet egy ilyen meccs, ahol fel lehet szedni kis rutint. Milyen játszani egy dinamikus afrikai csapat ellen pl. ők simán Párizsban is találkozhatnak.

Dél-Korea az előző vb-n ellünk zárt, és egy egész jó 35-28-as győzelmet arattunk. Angola két éve egy nagyon erős csoportban nem tudott továbbjutni, így pedig az Elnöki Kupát húzta be jobb híján, de ott igazából nem volt ellenfele. (Kivéve talán a Szlovákia elleni 'finálét')

Abban bízom, hogy játszanak egy jót, és nem igazán akarják szétütni egymást a felek. Valahol ott 55-60 közé várom ezt a meccset, nyílván kell majd egy-két mákos gól, de alapvetően nem két kilátástalan csapat, labda sem annyira zavarja őket, szóval hajrá!

Angola (n) - Dél-Korea (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp