Finálé! Kiderül este, ki lesz Katalónia Királya, legalábbis pünkösdi királya. A Barca, vagy az a Girona, amely az idény kellemes meglepetése, a fordítások csapata. A LaLiga Liverpoolja, mindig hátrányba kerül, aztán mindig kimászik a gödörből. Az Almeria ellen pl. 3-0-ról is képes volt pontot szerezni, sőt 3-3-nál helyzetei voltak a 3 ponthoz.

A Girona játéka erős, labdabirtokláson alapszik. Van egy bivaly csatára, Dobvyk, a fiatal, energikus ukrán a tipikus 9-ces, jó befejező, jól tart labdát, és lekészítésekben sem rossz. Savinho egy cselgép, hasonlóan a Bayernhez tartó Zaragozához, vélhetően nyáron ő is szintet lép. A pink hajú Couto a másik oldalon rohamoz, de Tsygankov is kulcsfigura, ha a két ukrán a pályán van, ott a kettejük kooperciója egy-egy gólra mindig elég.

A Granada akcióból nem kap sok gólt, és azért nem, mert nála a labda. Közel 60%-ban az övék, de ez ma biztos nem így lesz, mert a Barca meg átlagban 66%-ot tud. A Girona nem túl erős a kontrák védésében, és akkor itt lenne jó egy egészséges Dembélé... De vélhetően a b verzió lesz ebből, a 2. félidő 2. felében Yamal.

Aztán a Girona sebezhető a levegőben. Ebben sincs sok meglepetés, hisz Blind és az ex-Barca spíler E. Garcia sem egy van Dijk. Szóval nem igazán magasak. Rutinból lehoznak ezt-azt a levegőben is, ám amikor Araujo érkezik, az egy más kategória. Ráadásul Christensen is magas, Koundé is remekül fejel, és akkor nem szóltunk Lewandowskiról. De Jong is szokott bólintani szezononként egy-két gólt, neki nemrég született gyermeke, simán benne van, hogy nem feltétlenül e miatt, de betalál.

És akkor csak a légiveszély volt említve, Felix megtalálta a helyét, a másik Joao, Cancelo is remek. Aztán ha végre Lewandowski is életjeleket mutatna, az lenne csak a katasztrófa a Girona számára.

3-1

FC Barcelona - Girona: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp