Nem akarok álszent lenni, próbáltam nem a papagáj szerepkörében tetszelegni. Szerettem volna zsivány tippjéhez képest mást választani, ám egyikben sem bíztam meg annyira, mint ebben.

Szerbia női együttese alaposan átalakult, az előző évek szedték 'áldozataikat'. Ugye Lekic és Cvjic még aktív, de mindkettőnek nyűg és teher a válogatottság. Megjegyzem, mindkettejüknek volt balhéjuk a szövetséggel korábban is, mondtak ők le tornát ilyen olyan okok miatt. Aztán nekem nagy kedvencem volt Krpez, biztoskezű szélső, hatalmas karakter, aki nem csinált soha semmit, csak szépen halkan jó százalékkal dobott 7-8 gólt üzembiztosan. Nincs a madárcsontú Liscevic, szóval meghatározó kézis csajok. Ez most egy ilyen semmilyen csapat, van pár rutinosabb játékos, mint Radosavljevic, de azért pl. tőle sem várok olyan óriási energiát egy ilyen meccsen. Eleve jellemző a szerb csapatokra, sporttól függetlenül, hogy ha együtt vannak, akkor nagyn komoly erőt tesznek a pályára (vagy medencébe), de amikor valami porszem van a gépezetben, akkor kegyetlen módon képesek szétesni.

Itt most olyan nagy szétesés nincs, hisz nem is igazán voltak egyben. A dánok ellen még volt elképzelés, a dánok vélhetően el is izgulták a nyitómeccset, de ott még korrekt volt a teljesítmény. Aztán azt látjuk, hogy a két komolyabb ellenfelük simán nyert, Románia és Németország komolyan elverte a szerb csapatot.

Szerbiának az olimpiai kvalival nem kell foglalkozni, arra nincs esély.

Japán sem foglalkozik a kvalifikációval, mert Ázsiai másodikként már helyet szerzett magának a kvalifikációs tornák egyikén. Szóval bennük sincs görcs ilyen téren. Viszont a játékosoknak jelezni kell az edzőjük felé, hogy lehet rájuk számítani, hisz a mostani rosterből azért nincs mindenkinek bérelt helye az olimpiai csapatban. Meg eleve megsérülhet akár Sasaki, Akiyama bárki, és akár egy ilyen meccsen nyújtott elit teljesítmény nyomot hagyhat a mesterben.

Eleve remek filozófiájuk van, abban hasonlítanak pl. a norvégokra, hogy egy-egy rossz megoldás, egy rossz passz, momentum nem veszi el a kedvük. Durr, megtörtént, lezárták, és máris a jelennel, jövővel foglalkoznak. Ezt kéne nekünk megtanulni. Ebben jók ők, a skandinávok pl.

Gyors, fürge csapat, tele energiával, és bár van ott hiba bőven, volt nekik is közel 20 turnoveres meccsük, de pörögnek, és szerintem erre a fiatalokkal teletűzdelt szerb csapatra is átragasztanak ebből valamit. A két együttesnek volt edzőmeccse a torna előtt, 38-22-re Japán azt behúzta.

Úgy vélem, a 30 megint összejön Japánnak, csalódott lennék, ha nem így lenne.

Japán (n) - Szerbia (n): Japán (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp