Viszonylag elég idő telt el november 30. óta, mióta kinevezték Bernd Storckot a Sepsi OSK vezetőedzőjének, s a fejlődés jelei láthatóak az eddig lejátszott két meccs alatt.

Az első meccsén mindössze 3 nap állt rendelkezésre, de sikerrel tudták venni hazai pályán a Dinamo elleni mérkőzést, első félidőben, míg szuflával bírták azt a játéktempót, amit az edző megkövetelt a bukarestiek felé is tudtak kerekedni, és az akkor megszerzett két gólos előny végül elégségesnek bizonyult. Rá négy napra újabb meccs következett, számukra egy már tét nélküli kupa meccs, ahol 9 új játékost is ki tudott próbálni, és az a két játékos aki bentmaradt pedig egy új pozicóba találta magát. A felforgatott kezdő és a hazai győzelmi kényszer ellenére is egy bravúros döntetlent tudtak kiharcolni a Ploiesti otthonában és bár érdemi jelentősége nincs a kiharcolt döntetlennek az önbizalomnak minden bizonnyal jót tett. A javuló tendencia, az új irányelv és az öltözőben történő "rendcsinálás" újra pozítiv utat mutat a szentgyörgyi csapatnál és ismét elérhető közelségben van a szezon elején kitűzött cél, a play-off, ugyanis egy győzelemmel 2 pontra kőzelítenék meg a 6. helyezettet.

Az Otelul Galati számomra sötét ló az idei bajnokságban, a tavaly még másodosztályban játszó együttes ugyanis stabilan hoz egy középcsapat szintet és ha úgy alakulnak az eredmények akár még ők is odaérhetnek a top 6 közelébe, holott tapasztalattal, játék tudás alapján inkább az alsó házban lenne a helyük, viszont amíg az eredmények jönnek minden egyéb másodlagos.

A két csapatot nézve számomra nem kérdés, hogy a vendégek képezik a jobb játékerőt, jelenleg a morál is megfelelően alakul az új edző érkezésének köszönhetően, számomra itt vendég pontszerzés várható.

Oţelul Galaţi - ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp