Csak semmi cicó! -mondják a franciák. Volt eddig hat meccsük a tornán, amelyek közül a norvégok ellenit vegyük ki, mert ugye az egy előrehozott döntő volt, amely egyébként a két különböző ág miatt még megismétlődhet.

A másik öt meccsén a gallok az első félidőben úthengerként mentek át ellenfeleiken.

Franciaország - Angola 18-15

Franciaország - Izland 20-10

Franciaország - Szlovénia 17-15

Franciaország - Ausztria 25-14 (végeredménynek is simán elmenne!!!!!!)

Franciaország -Dél-Korea 17-12

Franciaország -Norvégia (12-12,de ahogy említettem, ez egy másfajta meccs köztük, Norvégia más kaszt, mint az előtte lévő öt ellenfele a franciáknak, és ebben nincs vita)

Franciaország - Csehország ...

Szóval átlagban 18.1 gólt szereztek az eddig meccseik első félidejében a franciák. Kegyetlenül megtolták az első félidőket, és milyen jól tették, sokkal jobb előnyben játszani, mint hátrányban.

Csehországtól egész meccset nem láttam, félidőket igen. Az első körben csupa papírforma eredmények, Hollandia ellen nem volt sansz, Argentína és Kongó ellen pedig ennek a két csapatnak nem volt sansza. Hoztak két egészséges pontot. Mákja volta kereszt-csoporttal a cseheknek, hisz az ukrán-spanyol-brazil trió jött szembe, egy értelmes csapat nem sok, annyi nem volt ebben a hármasban. Ukrajna mocsok gyenge volt, Glibko nélkül nekik semmi sanszuk nem volt. Egy félidőt néztem, de erősen kínozni kellett magam, hogy bírjam azt a 30-40 percet, rengeteg hiba mindkét oldalon, a csehek jobb szélsőjétől egy félidő alatt 3-szor vettek el ladbát lépéshiba miatt. Ilyet még Nepál-Banglades meccsen sem láttam. Hihetetlen ocsmány kézi volt a pályán. Aztán a spanyolok elleni siker az szólt, de ez a spanyol csapat hasonlóan a mienkhez, nagyon ramaty állapotú. Sok klasszis öregedett ki, Alicia rottyon, egy Pena szintű irányító sehol, és a két bivalylányt sem tudták használni. A Brazília elleni meccs pedig bukó, pedig a brazil csapat sok mindenben hasonlít a franciára, csak amit a brazilok játszanak, azt a franciák jobban játsszák, mert ott nem egy kettő, de 11-12 klasszis játszik.

A csehek hatalmasat nyertek azzal, hogy 8 góllal ütötték meg a spanyolokat, az a nagy arányú siker vitte őket a top8-ba,és az olimpiai kvaliba. Ennek a kvalinak örülnek a csehek, meg az ellenfelek is :D

Csehország viszont top8-cas, és én azt hiszem, az esélytelenek nyugalmával léphet pályára. Görcs nélkül tolhatja a kézit, de mégis úgy vélem, azért a fáradtság faktor, és a gall lányok azért lábon nagyon jók. Hülyeségnek tartom, hogy a franciák a vb-t nem veszik komolyan. Hülyeségnek tartom, hogy 12 hónap alatt nem lehet kétszer csúcsformába kerülni. Eleve nem is kétszer kell, hisz azért pl egy BL-Final Fourba is lesz jó pár francia, ez már minimum 3 csúcsforma az Olimpiával.

Eleve nincs olyan, hogy egy negyeddöntőben azt mondják Nze Minkóék, ááá, a vb nem fontos, majd az Olimpia. Ahogy a norvégok ellen küzdöttek, nekem mást mondott. Az én tippem az, hogy Franciaország esély sem ad ellenfelének, és minimum 15 dugót most is pukkant félidőig.

Franciaország (n) - Csehország (n): Franciaország (n) által szerzett összes gól száma - elsõ félidõ - Felett/alatt tipp