Az odds nem nagy, és simán benne van, hogy piszkálni sem kéne a meccset, csak leülni/feküdni, és nézni. De kell a kihívás, és ez a meccs egyébként az.

Norvégiáról sok újat írni nem tudok. Ismerjük Mökérket, mióta én a női kézit úgy komolyabban követem, a norvégok jók voltak, és ahogy elnézem Reistadékat, jók is lesznek. Most is jók. A norvég az a csapat, az öröm, kézi iránti szeretet találkozik a profizmussal. Ezek a csajok beleteszik a munkát, és beleteszik a plusz munkát, amit az edzések mellett egyénileg végeznek. Már magasm sem tudom, de egy Herrem interjút, láttam vagy olvastam sok éve, ő mondta, hogy még a csapatedzések mellett a válogatott ezzel foglalkozó szakembere egyénileg milyen és milyen gyakorlatokat végeztet el vele. Ja, és akkor sem tini lány volt, hanem bőven 33-34 körül.

Herrem mondjuk extrém példa, ahogy 37 évesen játszik, amilyen dinamikával. Mondjuk így az NBA miatt egyből LeBron James ugrik be, ő is ott a liga legidősebb játékosa, aztán milyen formában van már ő is...

Herrem önmagában egy tanulmány, de micsoda példakép azoknak a lányoknak, akik hasonló, vagy fele annyira hasonló karriert akarnak. De ilyen Mörk, akinek a karrierje hányszor tört meg a térde miatt. Mindig visszatért. És mindig visszaküzdötte magát világklasszis szintre. Elképesztő mentális erő van itt, és akkor Oftedalról meg a többiekről, hogy Lundét ne hagyjam ki, nem is szóltam.

Hollandia is egész szépet fejlődött, gyakorlatilag amatőr bajnokságuk mellett nehéz azt mondani, hogy nincs a válogatott a világelitben. Hasonlóan a skandináv stílust erőltetik, főleg a Werter-Groot páros volt ebben a legjobb a maga idejében. Elképesztő volt látni sokszor, ahogy Wester kapott gól után is olyan gyorsan tette a labdát a középkezdéshez, hogy kapott gól után is képesek voltak gyors indításból gólt szerezni rendezetlen fal ellen, hisz az ellenfél még a dobott gólnak örült...

Jó kis összecsapás ez. Norvégia helye az Olimpián biztos,Hollandia helye pedig még az lehet, mert kvalira biztos megy, de még vb-t is nyerhet. Norvégia is fogható egy meccsen, és ami a keretet illeti, minden kulcsjátékos itt van, és egész jó formában van itt.

Ami érdekesség, hogy Hollandiának igazából eddig nem volt értékelhető ellenfele, aztán most egyből a csúcson kezdik. Viszont a hollandok az előző hat meccsben meg nem fáradtak el, hisz bőven lehetett pihentetni, így pedig ma is mehet az uptempohandball, minőségi játékosokkal.

Hollandia (n) - Norvégia (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp