A Klubvilágbajnokság egy év végén megrendezésre kerülő labdarúgó sorozat, ahol hat kontinens bajnoka találkozik egymással, egy egyenes kieséses rendszerben. Már egy jó ideje az a módi, hogy az első fordulóban pályára lép a leggyengébb kontinens, Óceánia bajnoka, méghozzá a rendező ország aktuális bajnokságot nyert együttese ellen. Idén Szaúd-Arábiában rendezik meg, ahol az előző, 2022/23-as bajnok az Al-Ittihad együttese lett.

Már tíz éve tart az európai együttesek sikersorozata, és jó eséllyel idén is folytatódhat ez a tendencia, ugyanis nem látok komoly vetélytársat, aki megszorongathatná a Manchester City csapatát.

Mindkét együttes vereséggel a háta mögött érkezik a Klubvébére, az új-zélandi együttes ráadásul zsinórban háromnál jár, aminek köszönhetően az Új-Zélandi Premiership első helyét és a playoffot is elbukta. 2014 óta nem sikerült továbbjusson óceániai együttes az első fordulóból, és az az érzésem, hogy idén sem fognak sokáig reménykedni, látva, hogy mennyi minden történt az idei nyáron Szaúd-Arábiában.

Az egyik komoly változás pont az Al-Ittihad együttesénél ment végbe, érkezett a csapathoz Kanté, Benzema, Jota, Fabinho, Luiz Felipe és akkor még nem írtam a marokkói Hamdallahról sem. Ebben a szezonban 17 mérkőzésen 11 gólnál jár, illetve az előző szezonban is 21 bajnoki találatig jutott, amivel gólkirály lett, nagyon jól kiegészítik egymást a francia támadóval. Adott egy rakás jó játékos, egy új edző, aki az előző mérkőzésen szenvedte el első vereségét, és fűt benne a bizonyítási vágy. Először dolgozik ekkora játékosokkal, ráadásul egy olyan országban, ahol hamar megköszönik az ember munkáját, ha nem teljesít jól, hiszen nem ezért adtak ki a tulajdonosok ennyi pénzt a nyáron.

Mivel a szaúdi vezetők szeretik, ha jól megy a csapatnak és mennek előre, ezért biztos vagyok abban, hogy ki van adva a hazaiaknak, hogy szerezzenek minél több gólt ezen a mérkőzésen. Gálára számítok, szerintem már az első félidőben meglehet ennek a gólmennyiségnek legalább a fele, ha extrát nyújtanak a játékosok, akkor akár 3-4 gólt is szerezhetnek az első játékrész során. Kiütéses Al-Ittihad győzelmet várok.

Al Ittihad (KSA) - Auckland City FC: Al Ittihad (KSA) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp