Last dance. Már ami a kazah és a paraguayi női válogatott 2023-mas vb-jét illeti. A két együttes helyosztón találkozik, a 29. helyért 'küzdenek' a csapatok. Én inkább a játszanak szót használnám, merem, remélem azt gondolni, hogy inkább játék lesz, és kevésbé küzdelem.

Kazahsztánról a rutinos oakland23-olvasók tudják a szokásos mantrát. Kellően vakond csapat védekezésben, sokszor az ember hirtelen azt sem tudja, hogy ez most bunda, vagy ezek a lányok ennyire nincsenek tisztában a védekezés alapjaival sem. Mai napig nem tudom biztosra mondani sem egyiket, sem másikat. Chile ellen a végjátékban ahogy a betörni kívánó chilei lány előtt a két hármas védő úgy nyílt szét, hogy a chilei még lövőcselt, vagy passzcselt sem csinált, az rettentő fura volt. De nem egyedi eset, Kazahsztánt mindenki szórja, még Irán is, Kongó ellen igazi gála volt, én abban bízom, ha eddig nem védekeztek, ezután már minek.

Elöl viszont egész ügyesek. Már persze azon az Elnöki Kupa szinten, mert amúgy egy európai középcsapattól is fényévekre vannak.

Paraguay papíron, és egyébként is pár góllal jobb, mint Chile. Nincs túl sok ügyes játékosa, de én már évekkel ez előtt nyertem velük, amikor még kutyába sem nézték a bukmékerek oddsmesterei, és nagyjából a sportfogadó társadalom sem. Akad egy-két ügyes lány arrafelé is, Insfran például igencsak kilóg felfelé, de egyébként helyenként már egész korrekt kézit képesek a pályára tenni.

Mivel a kazah csapat nem feltétlenül a védekezésre alapoz, így Paraguay azért itt mutathat szép dolgokat támadásban. Bízom abban, hogy a paraguayi lányok átveszik a kazahok tempósabb, lüktetőbb kézijét, és szakítanak a spanyolos, labdaszopogatós játékukkal. A kazah falat nem kell 20-25 passzal mozgatni, az a fal sokszor magától nyílik szét, mindenféle passz- vagy lövőcsel nélkül.

Paraguay (n) - Kazahsztán nők: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp