Why? -Ez a szó jut eszembe, ami az over/under line-okat, és a párosított szorzókat illeti. Magyarán a miért.

Montenegró egyetlen fegyvere lehet, ha mocsok mód visszalassítja a játékot. Ha beadja az altatót a dánoknak, ha lehúzza a saját zintjére, ha verekedős meccset kreál, ha a dánok játékosok agyába juttatja a gondolatot Montenegró, hogy ez nem lesz kellemes.

Montenegrótól mocskos munkára lesz szükség, helyenként durvasággal, mindig megfelelő mennyiségű keménységgel. Nem hiszem, hogy ez a csapat megelégszik azzal, hogy kiharcolta a top8-cat, ha már itt vannak, egy lépés, hogy éremért küzdjenek.

Ezer százalék, hogy a győzelem kulcsát a védekezésben látják. Meg tudják nehezíteni a csapatok életét, és itt a svédek elleni találkozót vegyük ki, mert az egy tét nélküli találkozó volt. Rögtön úgy kezdték a tornát, hogy Kamerunt 25 percig tartották 0-án. Jó-jó, Kamerun nem Dánia, viszont azóta kiderült, Kamerun meg nem is annyira vak.

Én valami olyasmi eredményt várok, mint pl. a Dánia-Szerbia csoportmeccsen született. Ott a dánok 25-21-re nyertek, messze voltunk a gólesőtől. Szerbia is egy nagyon korrekt csapat-védekezést mutatott be, erős lábmunka, megállító foultok, játék tördelése, és ez elég volt, hogy 26-on tartsák Dániát.

Hansenék is beleteszik majd a munkát a védekezésbe, és ennek a Montenegrónak most nincs 6-7 feje, akikben van 6-7 gól. Ezek a tán hármasok sokkal jobban megfogják Brnovic-ot. Átlövés gyakorlatilag nem faktor Montenegrónál, szélekről kellően vakok a csajok, szóval a dán csapat, amely megfelelően fizikális, és ott van a lábmunka is, akár 18-20-on is tarthatja Montenegrót. Simán lesz itt vagy egy bitang nagy gólcsend, hány és hány meccsen látunk olyat, hogy jó csapatok is 8-10 percig képtelenek gólt szerezni. Akűr tegnap a hollandok Norvégia ellen, pedig azért Hollandia nem akármi támadásban. Ráadásul a dánoknál nagyon jó reflexekkelmegáldott kapusok vannak. Az a scout, amit ott északon kapus fronton művelnek, az hihetetlen. Tegnap Solberg és Lunde úgy olvasta a holland lövőket, már akkor tudták, hová jön a lövés, amikor az iránytó még csak előkészített az átlövőnek. Reinhradték is kiválóan olvasnak ilyen szempontból, és tényleg ő is Toft is olyan reflexekkel vannak megáldva, mint nagyon kevesen a világon. Egyik sem egy medve, de mégis amikor szembe áll vele a lövő akár hetesnél, egyszerűen belül fél.

Ha pedig úgy alakul, hogy Dánia elhúz pár góllal, nekik sem kell majd fejetlenül rohanni előre. A nagy tempó azért sokszor ellensége az overnek, hisz megint a tegnapi norvég-holland meccset hozom, brutál tempót volt, de mégis piszok kevés gól. Egyrészt a kapusok kiválóak voltak (szerintem ez a torna a kapusokról szól), másrészt volt mindkét oldalon 10 feletti eladott labda, pedig ha vannak képzett csapatok és játékosok, akkor mindkettő az.

Ráadásul van tét, mert a dánok minden meccsüket otthon tolhatnák, hisz hiába társ-rendezés, az elődöntők, érmekért folyó meccsek mind Herningben lesznek.

Dánia (n) - Montenegró (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp