November végén a két együttes két felkészülési meccset is játszott, van tehát videóanyag az elemzéshez.

Én a felkészülési meccsekkel ellentétben undert várok, azaz kevesebb gólt, mint egészen pontosan 57. Én már 56-tal megvagyok.

Svédország mint skandináv csapat, alapvetően a gyors játék, az uptempó kézi csapata. Igen ám, de nem ezen a tornán.

Vegyük csak a magyarok elleni meccsüket! Arra milyen szorzót adtunk volna meccs előtt, hogy Svédországnak nem lesz gólja gyorsindításból? Én olyan 51-101 között valahol. Arra meg, hogy gyorsindításból lövési kísérlete sem lesz ellenünk, az a 251-501 odds-kategória. Most azt ne nézzük, hogy Hagnam Kamerun ellen dobálgatta kedvére.

Németországnak is alap, hogy a labdára nagyon kell vigyázni. Ha lehet, az akciókat lövéssel befejezni, hisz egy rossz lövés is lehet blokkról kivágádó, lehet újra próbálkozni. A svédek talán az is felismerték, hogy a vb-t nem az a csapat nyeri, amelyik a legtöbb gólt dobja. Nincs értelme rohanni, lőni 50-60 a gólt a gyengébb csapatoknak, aztán a torna végére elfogyni. Okosan felismerték szerintem, hogy a kulcsemberek már nem épp tini lányok, Blohm, Hagman, Roberts, vigyázni kell rájuk. Aztán a svédek ezen a tornán sokkal több hangsúlyt fektetnek a védekezésre, amit Golovin is kiemelt. Egy erős de mozgékony fal mögött Bundsen és Schjött is jól teljesít.

Németország csapatként jó. Ez nem olyan együttes, mint anno, amikor Susann Müller külön világ volt. Csapatként erősek, nincs gólkirálynő-jelölt, nincs kapusuk a top10-ben, mégis csapatként kiválóak. Ettől németek a németek. Én simán látom ebben a meccsben azt, hogy a papíron gyengébb együttes nyer, azért a svédek engem úgy igazán nem győztek meg.

Bízom abban, hogy a nagyobb tét azért okoz némi görcsöt a csajoknál. A németek azért néha képesek akkora roncsderbiket rendezni, hogy az ember csak a fejét fogja. A svédek pedig szerintem nem fognak gyorsítani a játékon, mert a tempós kézi amúgy a németeknek sem áll rosszul. Nem céljuk Grijselséket lendületbe hozni.

Svédország (n) - Németország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp