Egy elmaradt mérkőzés, az FC Winterthur - FC Zürich pótlásával ma kiegyenesedik a svájci Szuperliga, mert minden együttes 17 mérkőzésen lesz túl. A Winterthur kb. azt a szintet hozza az idei szezonban is, mint amit az előző szezonban megszokhattunk tőlük. Akkor is a kiesés elkerüléséért küzdöttek, most sincs ez másként, de egy másodéves újonctól ez nem meglepő. Vendégeik viszont egyértelműen szintet léptek, hisz a két szezonnal ezelőtti bajnok a tavalyi vesszőfutása után ismét a bajnoki cím visszahódításáért küzd. Ebből született meg a mai tippem, hisz gondolatom szerint egy vereség semmiféleképpen nem férhet bele vendégoldalon, amit az Ázsiai hendikep jóvoltából le is védek.

Kicsit hektikus ennek a bajnokságnak a sorsolása, mert például a Wintherthur három idegenbeli fellépés után (mind vereséggel végződött) léphet újra hazai környezetben a pályára, ahol összességében pozitív mérleget tudnak felmutatni. A 3-2-2-es mérlegük annyiban csalóka, hogy a két vereségüket a legutóbbi három hazai fellépésük során gyűjtötték be és élcsapatoktól szenvedtek vereséget. A YBB és a Lugano elleni vereségeik között legyőzték ugyan a St. Gallen csapatát, de róluk pont legutóbb írtam, hogy mennyire gyengék idegenben. Az sem növeli Patrick Rahmen csapatának az esélyeit, hogy elég veretes a sérült listájuk, igaz ez nem egyik napról a másikra lett ennyire hosszú.

Bő egy éve, a már említett vesszőfutás kellős közepén vette át a vendégcsapat irányítását Bo Henriksen. A dán tréner először megmentette a kiesés szégyenétől a zürichieket, majd mostanra a bajnoki cím kivívására is esélyes gárdát hozott össze. A YBB-vel szemben hendikepben voltak, vannak ebben a küzdelemben, mert nincs nemzetközi kupakötelezettségük, de ahhoz hogy ezt az előnyt ki is tudják használni, abba nem férnek bele az olyan döntetlenek, mint amit hétvégén virítottak a Luzern ellen hazai környezetben. Most biztos vagyok benne, hogy gőzerővel rámennek a győzelemre, mert minőségben azért komoly különbség van a két csapat között. Rodrigo Conceicao kivételével minden kulcsjátékosa hadra fogható Bo Henriksen-nek, tehát más céljuk nem lehet, mint a 3 pont begyűjtése.

Lelki szemeim előtt nem látom, hogy mivel győzhetnének a hazaiak, ezért a vendégcsapatot favorizálom.

Winterthur - FC Zürich: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp