Jó kis csütörtök esti belga kiruccanás nézz ki a Liverpool és a szimpatizánsai számára, ugyanis valódi tétje nincs a mérkőzésnek, továbbjutás, csoportelsőség biztosítva, vasárnap nagy rangadó a Manchester United ellen, ezáltal sokadrangúvá vált ez a mérkőzés a vendégek számára ami a kezdő tizenegy összeállításánál is meg fog látszani.

A 23 fős vendég utazó keretben jó pár nagy név hiányzik: AlexArnold, Van Dijk, Alisson, Salah azok akik az egézséges játékosok közül el sem utaztak erre a mérkőzésre, helyettük rengeteg akadémista fiatal játékos kaphatja meg a lehetőséget, hogy bizonyítson az edzői stábnak és probáljon több játéklehetőséget kicsikarni magának hosszú távra. Klopp meccs előtti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy egy fiatalabbakból és tapasztalt játékosokból álló "mix" csapatot fog pályára küldeni, ennek tudatára megfordult az odds állás és már a hazai csapat az esélyesebb.

Az Union 5 ponttal a csoport harmadik helyén áll, előtte 8 ponttal második a Toulouse, mögötte 3 ponttal negyedik a Lask. Jelenleg még minden esélye meg van arra, hogy továbbjusson második helyen a csoportból (meg kell verjék a Liverpoolt, és a Toulouse ki kell kapjon a Lasktól s egy esetleges jobb gólkülönbséggel meg lehet a második hely). Viszont egy esetleges vereséggel még a harmadik, Konferencia liga play offot érő helyről is lecsúszhatnak a Lask Linz meg tudja verni a franciákat. Egy szóval hazai pályán nagyon fontos a három pont megszerzése az Unionnak és egy felforgatott, fiatal csapat ellen hazai pályán erre minden esélyük meglesz.

Összesítve győzelmi kényszerben játszó hazaiak, tétnélküli, ifikkel felálló vendég csapat mérkőzésén hazai pontszerzést tippelek.

Union Saint-Gilloise - Liverpool: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp