Megboldogult fiatalkorom hozadéka, hogy egy német-angol, angol-német párharc sohasem lehet barátságos. Ez jutott eszembe, amikor a 21:00 órás meccsek között rátaláltam a West Ham United - SC Freiburg összecsapásra. Az tény, hogy 4 győzelemmel és 1 vereséggel mind a ketten tükörsimán továbbjutottak az EL A-csoportjából, de az nagyon nem mindegy, hogy végül melyikük végez majd az első helyen, hisz az azonnali nyolcaddöntőt ér. Egy oda-visszavágós párharcot megspórolni ebben a feszített tempóban, tulajdonképpen ez ennek a találkozónak a tétje. Jelenleg a németországi 2:1-es győzelmükkel a londoniak vannak helyzeti előnyben az EL szabályai szerint, de én még csak véletlenül sem írnám le az újra jó formát futó freiburgiakat. Szerintem megpróbálják a maguk javára fordítani a párharcot, azt pedig csak lőtt gólokkal érhetik el. Erre valószínűleg lesz válasza a hazaiaknak is, ezért úgy gondolom, hogy ide érdemes lehet egy 2,5 gól feletti opcióval bepróbálkoznom.

Egy sikeresen megvívott Tottenham elleni rangadóval és egy K.O. szintű Fulham elleni vereséggel hangolt a mai találkozóra David Moyes csapata. Ez utóbbi zakó (5:0) azért is volt meglepő, mert amellett, hogy szép veretlenségi sorozatban voltak a londoniak, a védelmük is stabilizálódni látszott. Semmi nem indokolta, hogy ilyen szinten ne legyen tartása Moyes csapatának. Most ez a pofon vagy időben jött a hazaiak számára, vagy belekerülhetnek egy negatív spirálba. A mai Freiburg elleni találkozó sok mindenre rávilágíthat. Én azért úgy gondolom, hogy a sérülések miatti hiányzás és a rotálás ellenére Moyes megpróbál egy viszonylag erős, győzelemre törő WHU-t a pályára küldeni, mert még egy ekkora blama nem nagyon fér bele a londoniak eredménysorába.

Miből merítsen erőt Christian Streich Freiburgja a bravurra, ha nem az ellenfelük ilyen eredményeiből. Amellett hogy a fekete-fehérek ismét rátaláltak a győzelem útjára, amellett nem árt az önbizalmuknak, ha azt látják, hogy az ellenfelük sem a verhetetlen kategória. Christian Streich szerencséjére csapat védelme egyre inkább összeáll, elől pedig valahogy csak bepasszíroznak 1-2 gólt, ami általában elég a győzelemhez. Most egy kicsit nehezebb ellenfél vár rájuk, de valahogy ez a kupasorozat nagyon fekszik az ismét csatasorba álló Sallai Roliéknak. A védekezésük az 5 bekapott gól ellenére itt is stabilnak tekinthető, viszont a támadószekciójuk itt éli ki magát igazán. 17 lőtt góljuk 5 találkozón önmagáért beszél. Az egyébként általában epizódszerepeket kapó Michael Gregoritsch az Olimpiakosznak vágott mesterhármasa óta kihagyhatatlan a vendégek kezdőjéből, de csatártársának Vincenzo Grifo-nak is izlik az EL kihívása. Rájuk és góljaikra ma is számíthatunk szerintem.

Nehéz belőni, hogy a biztos továbbjutás mellett melyik edzőnek mi jár a fejében, melyik csapat hogyan áll bele a mérkőzésbe. De egy gól, hangsúlyozom egy gól minden előzetes taktikát felül fog írni és akkor jó értelemben véve egymásnak esnek majd a felek, ami zöldítheti ezt a tippet.

West Ham - SC Freiburg: Gólok száma - Felett/alatt tipp