A 2023-mas női kézilabda-világbajnokság utolsó előtti játéknapja jön. A helyosztók mellett elődöntőket rendeznek, melyeken nagyobb a tét, itt a 5. és 8. helyek közötti találkozóknak túl sok tétje nincs.

Nagyjából most azt döntik el a csapatok, hogy a jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs tornán melyik csapat hová kerül. A legjobb európai csapat a vb-ről, amely még nem szerzett kvótát (svéd vagy dán) jön a magyar-japán-kameruni trióhoz, szóval vagy a svédek, vagy a dánok nagyjából ki is jutottak Párizsba, elnézve az említett trió 'erejét'. A másik két kvalis csoportban a helyzet egyelőre úgy áll, hogy az egyikben Szlovénia és Paraguay van, a másikban Argentína és Spanyolország. Egyik sem tűnik annyira acélosnak, mármint akár Montenegró, akár Hollandia akármelyik két együtteshez kerül, azért a helyzet reménykeltő. Talán Szlovéniához és Paraguayhoz kellene kerülni, de ez már csak ilyen magyarországi fejjel való gondolkodás. Ezzel szemben ott északon a mentalitás annyi, hogy jön egy meccs, meg kell nyerni.

Hollandia és Montenegró az előző Eb-n is játszott, méghozzá egy második körös csoportmeccset, de ott mire találkoztak, nem maradt igazi tét, mert ott Montenegró addigra kiharcolta az elődöntőt. Nincs előttem a meccs, de gondolom a montenegrói cseréket a holland lányok lányok becsületből bedarálták, és dobtak 40+gólt. Most is valami hasonlót várok. Mivel tényleg nincs itt komoly tét, semmivel sem élvez nagyobb előnyt az olimpiai kvalin az ötödik (szerintem), szóval leginkább csak a presztízs számít.

Bízom abban is, hogy a montenegrói csajok szeretnének játszani, és picit felveszik a hollandok tempóját. Ezeket a 20-30 másodperces támadásokat, de ebben Nusserék azért jobbak. Azt láttam a hollandokon, hogy a norvégok védekezésével nem igazán tudtak mit kezdeni. De az a lábmunka Montenegrónál nincs meg. Abbingh, Housheer, Nusser, Polman, megt aki még mert lőni távolabbról, túlhelyezte a lövéseket, ami megint nem volt meglepő, mert Lunde is kegyetlen volt, aztán Solberg még tőle is jobban védett.

Bővebb a holland roster, több a minőségi játékos, szóval hamarabb fogy el majd fizikálisan a montenegrói csapat. Számítok több holland gyors indításból szerzett gólra, akár Polman, akár Malestein sokszor ilyen Zácsik Szani módra kiszámolja az ütemet, mikor kell kiugrani Grbic passzára.

Mire ez a meccs kezdődik, már leér a kaja, sőt átalakul energiává, amit lehet gólokba fektetni.

Montenegró (n) - Hollandia (n): Hollandia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp