A magyar NBI-ben előre hoztak még egy fordulót, az év utolsó meccsét így pl. Kisvárdán az UTE elleni csörte zárja. Zsák a foltját, mondhatnák, hisz mindkét együttes eléggé kutya félszezont tudhat maga mögött, de amíg a Várda egész nyáron és ősszel csak vergődött, az UTE mélyrepülését csak az előző pár hétre datálhatjuk, az elején nagyon korrekt, szemre is szép focival meneteltek a lilák.

Hogy a Fradi elleni 3-0-nál tört meg valami, az biztos, mert a derbit elveszítette az UTE, onnantól jött 4 zakó, majd legutóbb egy sovány döntetlen a ZTE ellen. A mutatott játék sem igazán bizalomgerjesztő, főleg a PSE elleni meccs volt értékelhetetlen. Ugyanakkor azt is nézzük, hogy a PSE kb a legrosszabb védelemmel bíró csapatból lett ligaelit védekezéssel rendelkező csapat, a Kisvárda meg messze van jelenleg Pakstól, és nem csak földrajzilag.

A Várda egész idényben szenved, amihez biztos hozzátett, hogy felborult az egész idény a fűmizéria miatt, de egy erős, egy egységes csapat ezt kihordta volna, ráadásul korábban a Várda focija idegenben még jobban is működött.

A szabolcsi együttesnek fontos lenne meccset nyerni, hisz mindössze 4 egységre van a bennmaradástól jelenleg. Szóval a helyzet nem annyira rossz, mégis úgy érzem, itt inkább az UTE kontrákra épülő focija lesz az, amely pontot, akár pontokat érhet.

Én most úgy érzem, egy kontrát az UTE biztos befejez góllal. De akár pontrúgásból is veszeélyes lehet, van több olyan játékosa az Újpestnek, ahol egyéni villanás is eredményezhet gólt. A Kisvárdában pedig itt ősszel azért nem biztos, hogy van egynél több gól. Meg ahogy én néztem itt egy-két Várda meccset, félidőt, igazából még a szerencse sincs a szabolcsi együttessel.

Kisvarda - Újpest FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp