Teljes gázzal nyomnia kell az Evertonnak miután a gárda 10 pontos levonást kapott a szövetségtől. Nem is voltak jó helyzetben, ez a bünti pedig nagyon mélyre sodorta őket, miután az első hét fordulóból csak egy meccset sikerült megnyerniük. Az utóbbi időben viszont elképesztően elkapta a fonalat Sean Dyche csapata. Az utóbbi hét meccsükön 16 egységet gyűjtöttek össze, többek között a Chelsea, Newcastle, West Ham triót is legyőzve ami nagy fegyvertény. További jó jel hogy a csapatnak nem csak a Goodison Parkban megy a játék, vendégségben is sorra aratják a nagyobbnál nagyobb győzelmeket, az utóbbi öt ilyen meccsükből négyszer is három pontnak örülhettek. Ha valaki akkor Sean Dyche ismerheti mai ellenfelüket hiszen több mint 10 évig szolgálta a Burnleyt, ez szintén előny lehet, jelen remek formájukban pedig abszolút esélyesnek számítanak. Gueye kisárgázta magát a Chelsea ellen így rá nem számíthat SD a középpályán, mellette még Branthwaite az érdemi sérültek közötti listán.

A hazaiak szörnyen gyengén teljesítenek a szezonban, Két győzelmük van 16 forduló alatt, amiből egy a full utolsó Sheffield United elleni 5:0-ás győzelem. Nem csak a védelmük mond csődöt szinte minden találkozón, de minőségi támadókból is híján a keret. Összesen 16 gólt lőttek, amiből ma közel a fele a pályán sem lehet miután legeredményesebb játékosuk Foster sérült, Koleosho szintén, Taylor pedig kisárgázta magát a védelem széléről ami még nagyobb gond elé állíthatja Kompanyt. A legutóbbi Brighton elleni pontszerzésük minden volt csak megérdemelt nem, Trafford több mint 10 alkalommal néha bravúrral és nagy mázlival védett, így kerülhetett egy pont a zsákjukba.

A két csapat egymás elleni mérlege nagyjából kiegyenlített az elmúlt években. Tavaly itt 3:2-re győzött a Burnley, most a vendégek javára várok hasonló arányú különbséggel győzelmet.

Várható kezdő 11-ek:

Trafford; Vitinho, O'Shea, Beyer, Roberts; Gudmundsson, Brownhill, Berge, Odobert; Amdouni, Rodriguez

Pickford; Patterson, Tarkowski, Keane, Mykolenko; Harrison, Garner, Onana, McNeil; Doucoure; Calvert-Lewin

Tipp: 1-2

Burnley - Everton: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp