Jöhet a cs cs cs, azaz a csalódott csapatok csatája. Az elődöntők után mindkét együttes csalódott lehet, más és más okból kifolyólag. Dánia ugyanis kb. végig vezetve menetelt előre, Reinhardt akkorákat védett, hogy az elképesztő. De attól Norvégia a világ legjobb csapata évtizedek óta, hogy rossz játékkal is képes meccset nyerni. Na meg attól, hogy van Mörkje és Reistadja. Reistad megmutatta, miért a világ legjobbja jelenleg. Kulcs pillanatokban nem remegett meg, és a két legfontosabb dobást is rá bízták, de hát igazából ki másra. A hetest, meg a meccs végén az utolsó másodperces gólt. Ott Mörk rutinja kellett, hogy a szabaddobást villámgyorsan elvégezze, Reistad meg nem csinált extrát, megemelkedett, és a kapuba bombázta a bogyót. Durr.

Egy ilyen heroikus küzdelem után mi maradt a dánokban, az kérdés. Össze kell kaparni magukat, már csak azért is, mert a bronzmeccsnek is házigazdái.

Svédország meg igazából először játszott a tornán normális csapat ellen, és ez látszott is. Gyorsan 1-5, majd 3-13, az a meccs nagyon korán eldőlt. Végig futottak a svédek az eredmény után, a végén már gálameccs zajlott, a svédek üres kapus gólokat kaptak egyre másra, hiába találtak be, egyből kapták az üres kapus dugót.

Svédország majd az Olimpiai kvalis tornán találkozik velünk, Japánnal és Kamerunnal. Szerintem ezzel ők ki vannak békülve.

Úgy vélem, jön egy gólgazdagabb bronzmeccs, ahogy az előző két vb-n is 60 fölé mentek ezeken a találkozókon. A svédek védekezése, ami a statikus kézit erőltető csapatok ellen működött, atomjaira hullott a gyors lábú gall lányok ellen. Azt sem hiszem, hogy akár Bundsen, akár Reinhardt vagy Toft olyan szinten képes lesz koncentrálni, mint eddig.

Azt is láttuk, hogy amikor úszik a hajó, azért mindkét együttes képes elővenni az üres kapus játékát, ami ritkán ellensége az overeknek, hisz egyrészt támadásban az emberfölény miatt könnyebb gólt szerezni, másrészt ha labdaeladás van, akkor ott az üres kapu. De még dobott gól után is sokszor üres kapu van, hisz a cserét nem feltétlenül sikerül időben lebonyolítani, így kapott gólra is villámgyorsan lehet válaszolni.

Heindahl a dánoknál kidőlt, Kamp kapta meg a behívóját erre a találkozóra. Heindahl elég kemény volt védekezésben, a kiesésének lehet szerepe. Meg ugye annak a kapcsolatnak is, ami ő, és a hármas társa között védekezésben itt az előző napokban kialakult. Annak a kohéziónak vége. Ki mikor lép ki a lövőre (Roberts), ki marad esetleg egy-egyben Blohmmal, stb. Apróságnak tűnő, mégis fontos dolgok.

Itt nem kell matekozni, hisz az Olimpia szempontjából mindkét csapat helyzete tiszta. Itt már csak tolni kell, ami a csövön kifér. Egész biztos, hogy itt már szép számú nézősereg is összejön, ez a svédek tényleges hazai meccsein elég komoly probléma volt. Én úgy vélem, itt az előző két vb-hez hasonlóan beindul a pofonofon, és jönnek a gólok szép számmal

Szerintem ez gólgazdagabb találkozó lesz, mindkét együttes kiadja, ami még maradt.

Svédország (n) - Dánia (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp