A spanyolok még beszúrnak egy hétközi fordulót, ami a Barcának szerintem jól jön, az Almeriának meg édes mindegy.

A Barcelona kap egy esélyt, hogy itt Karácsony időszaka előtt megajándékozza fanjait egy olyan komolyabb meccsel, ahol a győzelem mellett jönnek a gólok is. A katalán együttes eléggé takarék-lángon ég, sok-sok játékos van formán kívül, kb középen és elöl mindenki. Pedri vakon van, Lewandowskiról jobb nem beszélni. Raphina is szürke, szóval ha nincs a két Joao, ez a csapat még nagyobb gödörben lenne.

Viszont a helyzet az, hogy a Barcelona csak ahhoz képest rossz, amilyen jó lehetne. Ha csak önmagában az Almeriához hasonlítjuk, akkor más a helyzet.

Az andalúz csapat nem érzett rá erre a szezonra, és valószínűleg úgy zárja 2023 őszét, hogy nem nyer meccset a ligában.

A Sevilla 3-0-ra, a Bilbao 1-0-ra vezett ellenük idegenben. Aztán felcsillant a remény, a Girona ellen villámgyorsan 2-0-ra elhúztak, erre a félidő lefújásakor már 3-2-re a Girona vezetett. Az Alavés ellen 0-0-ás félidő volt, de ott Hagi az Alavésből büntőt rontott. a Geta simán vezetett, és utolsó idegenbeli meccsén az Atleti is olyan simán dolgozta ki helyzeteit, tényleg 5-6 percenként jött egy ziccer. Volt kétérvényes gól, egyet les miatt vontak vissza, még még 3-4 olyan óriási helyzet, hogy simán 4-6 Atleti gól is jöhetett volna.

Az Almeria meccseit nézve az ember nem nagyon érti, mit keres az élvonalban. GYakorlatilag képtelen egy normális akciót végigvinni, befejezni, aztán ha valami csoda folytán ott a lehetőség, lyukat rúg a csatár, égbe bombáz, vagy elizgulja. Ha én fogadóirodát üzemeltetnék, már 1.01-et nem adnék a bennmaradásra. Itt már a csoda sem segít.

Néztem a Betis elleni meccsük, ahol a meccs 75%-ában emberelőnyben voltak, de ez nem látszott, aki nem tudta, hogy ott a Betis-piros, tuti nem vette észre, sőt Iscóék előtt adódtak nagyobb helyzetek. Aztán hétvégén a Mallorca ellen a 0-0-nak is nagyon örülniük kellett. Ismerjük a Mallorca defenzív fociját, de mégis volt az első féldiőben pár komolyabb ziccerük, két kezét összetehette az Almeria (képletesen), hogy 0-0 maradt.

Most még Robertone is kidőlt, akiben még úgy-ahogy volt picike futball. Képtelenség, hogy az Almeria gólt lőjön, akár helyzete legyen. A Barcának nem a védekezése pocsék, viszont az Almeria olyan gyengécske ellenállást szokott tanúsítani, hogy azok a csapatok is simán dolgoznak ki helyzeteket, amelyek általában védekezni szoktak. Geta, Mallorca, vagy az idei Sevilla...

Nem hiszem, hogy a Barca elszórakozza a találkozót, hisz komoly szüksége van a pontokra. Olyan 6-8 komolyabb gólhelyzete biztos lesz a katalán csapatnak, annyira balszerencsések pedig Lewáék nem lehetnek, hogy 1, de inkább 2-3 gólt nem lőnek. Ráadásul a Barca hozzá van szokva a hétközi meccsekhez, az Almeria számára ez nem annyira hétköznapi.

Nem akarom ragozni, sima hazai vezetést várok már félidőre.

FC Barcelona - Almeria: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp