Már a 11. játékhétnél tartunk, gyorsan mennek a hetek, és lassan közeledik az alapszakasz vége. Az eddig látottak alapján kezd körvonalazódni a kép, már lassan kijelenthető pár csapatról, hogy ott lesznek a rájátszásban. A fordulóban lesz pár igazán kellemes, izgalmas összecsapás. Ilyen lehet a Saints - Eagles párosítás is.

A New Orleans Saints csapatát már több elemzésen keresztül bemutattam. Sok újat nem tudok elmondani, a támadósor valami eszméletlenül jól játszik. Nagyon egyben van a gépezet és sorra termelik a yardokat. Brees MVP formában játszik hétről-hétre és mindösszesen csak 1 INT áll a neve mellett. Ez is egy felfoghatatlan statisztika, hogy már a 11. héten tartunk és csak egyszer adta el a labdát. A támadósor többi tagja se kapcsolt tartalékra, hiszen Ingram - Kamara kettős borzasztó jól muzsikál, Thomas sorra kapja a labdákat és semmit se ejt el. Plusz Brees bárkiből képes jó elkapót faragni, ha arra van szükség. Továbbá a csapat leigazolta a veterán elkapó Marshallt is, akit betudnak vetni. A támadófal is nagyon jó, alig engednek sacket és nagyszerűen fogják meg az ellenfél siettetőit. És akkor még nem is beszéltünk Payton edző "svájci bicskájáról" Hillről, akit bárhol feltud használni, igaz játékszer ez az ember. Támadóoldalon Armstead lehet komoly veszteség, eddig jól muzsikált a tackle. A védelem nem sokat változott futás ellen még mindig elit az egység, passz ellen zavarba lehet őket hozni.

Ellenfél a regnáló bajnok a Philadelphia Eagles lesz. Jó pár évet kellene visszamenni, hogy találjunk olyan statisztikát, mikor volt a bajnok ekkora underdog mint most. Igen ez is megesett a csapattal, nem jönnek az eredmények és könnyen lehet, hogy a rájátszás is elmarad. A csapat hemzseg sérültektől, támadóoldalon nem lesz bevethető a kezdő futó Ajayi, de a veterán Sproles se játszik. De az is igaz, hogy a Saints futás ellen elit, így Wentz jobb ha a passzok irányába mozdul és keresheti labdával a Jeffery, Tate, Agholor hármast. Vagy a kedvenc fegyverét a TE Ertz. A védelem nevek alapján nem rossz, hiszen a nyomást a Graham, Cox, Benett hármas gyakorolja, amit a szentek támadófalának kell ellensúlyozni. A bajok hátul kezdődnek a secondaryben, hiszen innen kiesett a csapat egyik legjobbja a CB Darby, de nem lesz bevethető a másik CB Mills se. A safety McLeod se fog beöltözni.

Nem túl rózsás a helyzet a sasok háza táján, a meggyengült seondary nem fogja ellensúlyozni a szentek támadásait. Legutóbb még a futást se tudták kordában tartani a Cowboys ellen, ez se vetít elő jó képet, hiszen az Ingram - Kamara kettős kiválóan játszik. Otthon a szentek nagyon erősek, és itt időjárási körülmények se zavarják a pontzuhatagot, így egy TD lesz a két csapat között.

New Orleans Saints - Philadelphia Eagles: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp