Nem is olyan régen volt egy Dortmund-Mainz meccs aminek sokkal nagyobb jelentősége volt a mainál. Terzic csapata konkrétan a bajnoki címet bukta el az utolsó fordulóban (2-2) az akkor már tét nélkül játszó Mainz ellen. Ez a meccs akkora jelentőséggel ugyan nem bír, de a hazaiaknak a top4, azaz a Bajnokok Ligája indulás miatt lenne fontos a három pont, amíg a vendégeknek azért hogy valamelyest kilábaljanak a méretes gödörből amibe oly régen kerültek.

Néhány napja lezárta tökéletes szereplését a BL-ben a Dortmund. A halálcsoportban tudott az élen végezni a gárda, ez elképesztő eredmény és azóta kiderült hogy a PSV lesz a nyolcaddöntős ellenfelük tavasszal, így akár még szebb eredmény lehet ebből a végén. A bajnokságban már becsúsztak kisebb bakik, de a Leverkusen, Stuttgart, Lipcse majd a PSG elleni BL meccsel extra terhelés alatt volt a csapat. Az Augsburg elleni remi már inkább szomorú eredmény, ami inkább a gyenge befejezéseiknek volt köszönhető hiszen 3.1 feletti xG vel zárták a meccset 1:1-es eredménnyel... Hazai környezetben azért jobban teljesít a csapat (5-1-2) és véleményem szerint ma egy gyengébb csapat ellen otthon tudja tartani a három pontot. Sérültjeik: Duranville, Adeyemi, Moukoko, Nmecha és Ryerson.

A Mainz menesztette Bo Svenssont de a helyzet nem javult semmit sem. A csapat az egész szezon alatt összesen kettő meccset nyert meg, egyik a szezon első mérkőzése volt a kupában ami azért alapelvárás volt egy alsóbb ligás csapat ellen, illetve a Leipzig elleni győzelem. Fájó hetek vannak tehát a csapat mögött, legutóbb kikaptak az újonc Heidenheimtől hazai közönségük szeme láttára, előtte pedig a szintén harmatos Köln ellen sem sikerült gólt sem szerezniük (0-0). A Werder Bremen mellett az egyetlen csapat akik még nem győztek idegenben (0-5-3), ellenben zsinórban öt döntetlent játszottak így már igazán várható egy újabb zakó.. A sérülések is nagyon megnehezítették helyzetüket ugyanis több mint féltucat játékosuk kidőlt: Hanche-Olsen, Weiper, Leitsch, Zentner, Fernandes, Widmer, Barreiro, Caci és Guilavogui.

Sima hazai győzelmet várok!

Várható kezdő 11-ek:

Kobel – Wolf, Süle, Schlotterbeck, Bensebaini – Can, Sabitzer – Brandt, Reus, Malen – Füllkrug

Batz – da Costa, van den Berg, Kohr, Mwene – Gruda, Papela, Krauss, Richter – Ajorque, Burkardt

Tipp: 3-1

Borussia Dortmund - Mainz 05: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp