A LaLiga keddi játéknapján a Rayo Vallecano még Karácsony előtt a Valenciát fogadja. Az év végén az év ezen időszakában a játékosok szívében már béke van. A légiósok fejben már otthon vannak, a hazaiak meg nincsenek itt.

Fárasztó meccseken vannak túl, kevés energia maradt a tankban. Itt már kevés váratlant tudnak húzni a mesterek is, szóval hajlamos vagyok azt mondani, itt bizony jön a sablon.

A Rayo nem esett össze Iraola távozása után, ami annak köszönhető, hogy jó játékosok vannak jó helyen. Olyan csupaszív spílerek mint Isi, szerethető focisták. A Rayo kemény dió, igencsak felkészült, tudatos focit játszik ez a csapat. Én persze visszasírom a Paco Jemez-féle anarchista focit, de azzal a Rayo rendre kiesett, most meg stabil.

A Valencia mint klub, egész nyugodt szezont fut. Most nincs szó komolyabb balhékról, nagyjából mindenki mindenkivel megbékélt. Bareja is egész jól bevált, ezek a fiatal titánok meg engem is megleptek, mert én kieső zóna környékére jósoltam a Valenciát megint, ehhez képest stabil középcsapat.

Érdekesség talán, hogy itt pár hét leforgása alatt mindkét csapat 1-1-es döntetlenen tudta tartani a Barcelonát, szóval megy a defense, ugyanakkor a támadójáték az elégsablonos. Nem is hiszem, hogy itt december végére túl sok energia és kreativitás maradt a srácokban. A forma sem igazán jó egyik oldalon sem, egyébként pedig slágereredmény kettejük közt a döntetlen. Utolsó 4 meccsükből 3 lett 1-1-es döntetlen, most is arra tippelek, hogy nem bírnak egymással. Regenerációra is igen kevés idő volt, mindkét fél úgy lesz vele, legyen meg a biztos iksz, aztán majd 'tavasszal' (azaz január elején) nekilátunk újra. Tényleg nagyon hasonló erők küzdelmének néz ez ki, nagyjából azonosak a csapatok mutatói, de pont abban jó az egyik, amiben a másik. Nyílván benne van, hogy egy gól dönt majd valamerre, de 3.15-ért egy kisebb téttel ez vállalható opció. Nagyon stabil, fegyelmezett csapatok, tisztában vannak saját képességükkel. Én még azt is megkockáztatom, ha nem lesz büntető, itt akcióból képtelenek lesznek megsebezni egymást.

Rayo Vallecano - Valencia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp