Érdekes, hogy milyen gyorsan tud változni a szurkolói hangulat, három bajnoki meccsel ezelőtt, amikor a csapat 90+2. percben kapott góllal sikerült kikapnia a gyengébbik Krajova vendégeként sokan már leírták a játékosokat, vezetőséget, az egész szezont elengedték. Jött az edzőváltás, azóta sorozatban nyertek három meccset a bajnokságban, ikszelt a B csapat a tét nélküli kupa meccsen és már ott tartanak, hogy egy esetleges győzelemmel egy pontra megközelítenék a harmadik helyet és kettőre a második poziciót.

De minek köszönhető ez az eredmény javulás, hiszen a játékosok ugyan azok. A megfelelő edzői jelenlétnek, semmi másnak. Ez a csapat jó, láthattuk a szezon elején, mikor sorba hozták le a kapott gól nélküli meccseket, láthattuk a KL menetelésben, hiszen a legtovább jutó román csapatként remekül teljesítettek, viszont egy idő után elszaladt a ló a játékosokkal, klikkesedés zajlott az öltözőben és nem volt meg a megfelelő kohézió az öltözőben. Ezen rögtön tudott változtatni Bernd Storck, ráadásul egy ilyen nemzetközi szinten elismert, taktikailag csúcson levő edző nagyon kevés van a román bajnokságban.

Közel azonos a két csapat idei teljesítése, pontszámban mindössze eggyel van a Sepsi a szebeniek előtt, rúgott gólban ugyanannyi áll a csapatok neve mellett, míg kapott gólban is mindössze 2 gól a különbség. Ez egy tipikus döntetlen szagú mérkőzés, ahol a pillanatnyi forma és a mentális állapot dönthet a három pont sorsáról, ezekben pedig a Sepsi most az ellenfele felett áll.

Nálam ez egy döntetlen szagú meccs, viszont a vendégeket érzem esélyesebbnek ezért maradok a vendég pontszerzés mellett.

AFC Hermannstadt - ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp