Lassan zárjuk a naptári évet a LaLigában, lassan osztják a félévi bizit a csapatoknál. Viszonylag egyértelmű, hogy az osztályelső a Girona lesz, az éltanuló, minden visz, még akkor is, ha itt netán a 2-3 gólos zakóba néz bele, és a Real megelőzi. Nem is igazán lehet mit hozzátenni, aki szereti a jó focit, nézzen Girona meccseket. Én sem tudok mást írni, amit kb eddig mindig, jó foci, egyszerű foci, sallangmentes foci. Önzetlenek a srácok, és minden poszton olyan spílerek, amelytől a csapat igazn CSAPAT. Senki nem akar többet játszani, mint amit tud, amiben igazán jó. Van itt kreátor, pankrátor, radiátor, generátor, mondjuk egy olyan kapus azé' nincs, aki mindent meggátol, mert a kapott gólok azért jönnek szép számmal. Viszont bakker, amíg sikerül túlrúgni az ellenfelet, addig nincs baj.

A Betis érdekes csapat. Én kedvelem, mint klubot, a legjobb szurkolótábor, remek hangulat, jólehet a Betis-ben focizni. Viszont ez a mostani Betis ilyen se íze, se bűze csapat. Isco reneszánszáról szólt az eddig szezon, ám úgy összeségében a Betis focija annyira nem karakteres. Egy stabil kis foci, de akár lapok, akár támadójáték, akár védekezés, olyan semmilyen az egész.

Az viszont sokat mondó, hogy a két csapat a lejátszott 34 meccsen összesen szenvedett 3 vereséget. Azé' az nem gyenge.

Én úgy vélem, bár a Betis-ben nincs Isco, ettől függetlenül Ayozé és Abdé egy-egy komolyabb cselt képes megcsinálni, előkészíteni, és vannak ott elég jó befejezők is. Utolsó meccs, utolsó hazai meccs idén, meg kell tolni.

A Girona csapatáról többször írtam, hogy a meccsek első 30 percében a legsebezhetőbb, viszont a 30. perc és a félidő lefújása között már 11 gólt lőtt, többet, mint bármelyik csapat bármelyik negyed órás periódusban. (Egy kivétel van, a Barca a 75. perc és a lefújás között már 15 gólt lőtt...) Ez azért kemény, hisz a 75. perc és a meccs lefújása között a néha 8-10 perc ráadással lehetne azért termelni...

Az előző két Betis-Girona meccsen volt gólváltás az első 45 percben, abban bízom, hogy megint lesz. Ilyen oddson egy Girona-meccsen ez tényleg egész vállalható tipp.

Real Betis - Girona: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp