Akad most néhány problémás játékos a ligában, de Draymond Green mellett egyértelműen Ja Morant emelkedik még ki. Hősünk tavaly annyi hülyeséget csinált, hogy a liga végül már kénytelen volt eltiltani, mert már tényleg nehezen lehetett védeni őt, pedig mindent megpróbáltak. Miért írok egy ilyen játékosról? Azért, mert Ja Morant egy zseni a pályán, rendkívül impulzív személyiség, aki egy alsóházi csapatból pillanatok alatt topcsapatot csinál.

Ja Morant visszatért az eltiltása után pont a héten és mi történt? A Memphis Nyugat egyik legrosszabb csapata, folyamatosan szedi a vereségeket, ahhoz a New Orleans Pelicanshoz látogatnak, akik a rájátszásért küzdenek és ott vannak a főcsoportban a legjobbak között. Ja Morant fogja, egymaga megnyeri a meccset a Memphisnek, 34 pontot szór, közte egy meccsnyerő triplával, mindenki úgy küzdött a csapatból, mintha a Maciknak most kezdődne az alapszakasz. Megeshet, hogy nekik csak most kezdődik, mert Morant bizonyítani akar.

Két nap pihenőt kapnak, miközben az az Indiana Pacers lesz a vendégük, akik a liga legjobban támadó csapata, de a védekezésük darabjaira hullott. Az a Pacers, amely pár hete még szezonközi tornán játszott döntőt, de az sokat kivett a csapatból. Azóta nem találják a fonalat, eléggé kockázatos taktikát választottak azzal, hogy a gárda ennyire nem tud védekezni. Mindent a támadójátékra tettek fel, viszont, ha egy szívós ellenféllel találkoznak (mint amilyen a Memphis), akkor rögtön gondba kerülnek. A Morant-csoda miatt, ezért hazai sikert várok, igaz, nem nagy téttel, mert hátha Morant megint fejben már a sztriptízbárokra koncentrál.

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp