A szorzók sajnos beestek 2.00-ről 1.60 környékére, de ez várható volt, mert egész nap kérdéses volt Donovan Mitchell pályára lépése, végül kiderült, hogy a Cavs sztárja nem lépet pályára, de talán ezt még valahogy ellensúlyozni is tudná a gárda, ha nem lenne még másik két kezdő is sérült mellette. Elfogyott december végére a Cleveland és csak könnyebb hazai meccseket tudnak megnyerni, így kissé csalóka a mérlegük.

Ezzel a szemben a Pelicans kikapott a Memphistől egy Ja Morant buzzer beaterrel, viszont volt két napjuk gondolkodni a vereségen, míg a Cleveland back-to-back lép pályára. Ennyi hiányzóval ez sem lesz egyszerű számukra. A New Orleansnál mindig vannak maródiak, de ezek általában a meccsre összekapják magukat, ha az ellenfélnél nincs egy megőrülés (mint Morant tette), akkor a Pelicans mindenkire veszélyes, masszív ellenfél.

Ha a ligát nézzük, akkor a Pelicans egy masszív középcsapatnak számít, akiknél van 2-3 játékos, akik képesek 25-30 pontos meccsre, meccseket eldönteni, illetve még 3-4 játékos, akik masszív segítők. A gondjuk inkább a spacing, mivel keveset és rosszul tripláznak, ezért tömörülő védekezéssel meg lehet őket akasztani, de amikor olyan játékosok törnek be a palánk környékére, mint Williamson vagy Ingram, ott azért nehéz dolga van az ellenfél védőinek.

Főleg akkor, ha nincsen a másik oldalon klasszis dobógép. Mitchell és Garland kiesésével kiesett a csapat két legjobb dobója, hiába védekezésben top10-es a Cavs, ha támadásban egyszerűen nem jönnek pontok, akkor veszíteni fognak.

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp