Ma ismét a jégkorongcsarnokok felé vettem az irányt és ezúttal egy olyan helyszínen játszandó mérkőzésre esett a választásom, melyben már jómagam is jártam egy mérkőzés erejéig. Ez a helyszín nem más mint a szlovákiai Kassán található Steel Aréna, ahol ma HC Košice - HK Dukla Michalovce regionális rangadót rendeznek. Na eddig a hivatalos verzió, innentől csak magyarosan Kassa - Nagymihály derbi.

Amit feltétlenül tudnunk kell a szlovák Tipos Extraligáról az az, hogy az ünnepi időszakban minden csapat a földrajzilag legközelebb álló három ellenféllel találkozik hazai pályán és idegenben is, ami a szurkolók maximálás kiszolgálását célozza meg. Ez egy dicséretes kezdeményezés és ebből azért mi fogadók is profitálhatunk, mert gondolatom szerint egy árnyalattal nagyobb csatákra számíthatunk, mint egy normál hétköznapon.

Ezeket a kis nüanszokat is figyelembe véve hoztam meg a tippem, mely a vendégcsapat szerzett góljaira irányul. Mottóként pedig talán az a legtalálóbb megfogalmazás a tippre, hogy lehetőleg nyerni, de semmiféleképpen sem veszíteni.

Ha a pillanatnyi formáját nézem a csapatoknak, akkor elmondhatom, hogy zongorázni lehet a különbséget. A Kassa öt meccset nyomott le decemberben a bajnokságban, mely mind vereséggel végződött. Ugyanez a mutató a vendégeiknél 5/5 győzelem. Igaz a Nitra ellen idegenben csak hosszabbításban nyertek, de a 3x20 perc végére ott is befigyelt a két lőtt góljuk. Nos a Ferencváros kapcsán már írtam a héten, hogy a sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak, de én ebből a vendég támadószekcióból nehezen nézem ki, hogy ennek a Kassának ne tudnának legalább két gólt lőni a mai meccsen. Chase Pearson és Kaspars Daugavins személyében van két olyan támadójuk, akik a hátukon viszik a nagymihályiak szekerét. Vagy gólokkal, vagy gólpasszokkal rendre erősítik a csapatukat. Szerintem ma is számolhatunk velük a tippünket illetően. Mint ahogyan a kassai védelemre is számíthatunk meglátásom szerint. Csak attól a csapattól nem kaptak mostanság legalább 4 gólt, akivel nem játszottak.

Ezért ezt egy erős tippnek tartom, melynél akkor sem kell megijednünk, ha az utolsó 20 percre 0 lőtt góllal fordulna a Nagymihály. De azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy már az első 20 perc után realizálódik a tipp.

Košice - HK Dukla Michalovce: Összes gól: HK Dukla Michalovce - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp