Szlovákia után látogassunk át Felső-Ausztriába egy találkozó erejéig, konkrétan a Black Wings Linz - Hydro Fehérvár AV19 összecsapásra. A találkozó egyértelműen az osztrák jégkorongliga, az ICEHL mai játéknapjának a legnagyobb rangadója lesz, hisz a 3. helyezett fogadja a listavezetőt. Ilyetén megfontolásból én nem is mennék rá a végeredmény megtippelésére, sokkal inkább vállalhatónak látom a hazai csapat góljainak a megtippelését. Két igencsak nyomós érvet tudok felhozni annak indoklására, hogy miért gondolom úgy, hogy a Black Wings szerez legalább 3 gólt a székesfehérváriak ellen.

Elsősorban a hazai csapat felettébb termékeny támadósora az, mely miatt bátran merem vállalni a triplázásukat. Náluk játszik a liga legjobb pontszerzője a kanadai származású Graham Knott, aki 41 egységével (19, 22) kiemelkedik a mezőnyből. Honfitársa Shawn Ouellette-St-Amant (9, 24) főleg az előkészítésben jeleskedik, míg Brian Lebler (15, 14) -végre egy osztrák- mind a két mutatóban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Ha ehhez a félelmetes trióhoz még hozzáveszem a szintén kanadai származású Matt MacKenzie-t, akkor akkor nagyjából le is fedtük a hazaiak első két sorának azon támadóit, akik a csapat eddigi 100 lőtt góljából döntő részt vállaltak. Na ezt az első két sort nem fogja tudni levédekezni szerintem a fehérvári alakulat olyan szintre, hogy ne kapjanak legalább 3 gólt.

El is érkeztünk ezzel a második nyomós érvemhez. Tegnap játszott a Fehérvár és nekem vesszőparipám, hogy akinek max. 24 órája van a regenerációra az másnap visszafogottabb teljesítményt nyújt. Egyébként is erőn felül teljesítenek Kiss Dávid legényei a rengeteg sérültjük mellett, és ennek valamikor, valahol jelentkeznie kell. Magyar létemre természetesen szurkolok nekik, mint sportszerető ember, de a végtelenségig nem lehet áthidalni minden nehézséget. Most a megtizedelt keret és a tegnapi nap fáradalmai, valamint egy roppant erős hazai ellenfél azt mondatja velem, hogy amellett hogy belenézhetnek egy vereségbe amellett simán kaphatnak 3 gólt.

Október elején sima 4-1-es vereséget szenvedett a Donauhalléban a sokkal kevesebb gonddal küszködő Fehérvár. Most az előjelek alapján nem is lenne olyan túl nagy meglepetés, ha mindez megismétlődne.

EHC BW Linz - Fehérvár AV 19: Összes gól: EHC BW Linz - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp