Az első meccsről az ötből már leírtam a véleményem, a Denver és a GSW találkozóját meg nem érzem. A harmadik összecsapásról viszont 'megvan a véleményem'. Ezek a találkozók alapjában véve sima alapszakasz meccsek, szóval ugyanúgy egy W vagy L a schedule-ben, viszont mégis más egy picit. Mondjuk az, hogy közben az NFL-ben is meccsek vannak, ráadásulott már a csapatok a hajránál tartanak, az nézők millióit veszi el, de ettől még az Xmas Game(-sek) az exhibicionista spílerek terepe. Ha jól tudom, itt a Karácsonyi meccseken is LBJ a pontrekorder, mert ugyan ki más lenne. LBJ több, mint a fél életét az NBA-ben töltötte, és a LeBron-csapatok azért rendre játszottak ezeken a találkozókon.

Természetesen 2022-ben is játszott az LAL , akkor James 38 pontot szórt. Előtte 39-ig jutott, ott még Good Russ is tolt egy tripla duplát, szóval a számok rendben voltak, csak a Lakers kikapott azon a meccsen is a Brooklyn ellen.

James jó állapotban, szóval nyalogatni fogja a 40-et, kérdés az, hogy a tripla dupla lesz-e a cél, vagy az, hogy a pontok száma újra elérje a 40-et, mint a legutóbbi alapszakasz meccsen.

De nem is az LBJ egyéni számokat kéne indokolni. A Lakers annyira nem védekezik jól, viszont jól támad. A Boston első keleten, és igaz, hogy két magas embere nem lesz este, Porzi és Kornet, de majd Tatum és Brown szépen eldobálgatnak a többiekkel. Brown is nagy formában, nincs highlight, top10, ahol ne lenne egy nagy zsákolás tőle. Nyílván történelem, rivarly game, de én úgy vélem, itt nem a védekezés dominál, jó sok ponttal ajándékozzák meg egymást, és minket. Szerintem ha James mellett Davis is motivált lesz (és miért ne lenne), még a végén meccset nyer 26-án a Lakers, de én mindenképp az over felé megyek, nagy rohanás lesz, mindenki pumpálja majd szépen a számait.

Los Angeles Lakers - Boston Celtics: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp