Az év végi hajrát egy olyan csapat találkozójával nyitom, akikkel ugyan vesztettem legutóbb, de most jó esélyt látok arra, hogy hozzák a tippem. A Black Wings Linz - HC TIWAG Innsbruck összecsapáson, melyet az ICEHL keretén belül rendeznek meg a linzi Donauhalléban a hazai csapat rendes játékidős győzelmét várom. Ahhoz viszonyítva, hogy a második fogadja a nyolcadik helyezettet, igencsak szép oddsot kínálnak az irodák erre az opcióra. A csapatok aktuális formájáról és a háttérben zajló eseményekről már nem is beszélve.

Szép skalpot gyűjtött be a Fehérvár elleni hosszabbításos győzelmével ünnep előtt a Linz. Még Kiss Dávid a vendégek trénere is elismerte, hogy jól játszottak a hazaiak, a mérkőzés több periódusában is komoly nyomást helyeztek rájuk. Szerintem a rendes játékidős győzelmükhöz, vagy úgy is megközelíthetjük, hogy a rendes játékidős 3 lőtt góljukhoz pont az általam felsorolt gólgyárosok hatékonyabb játéka hiányzott. Nos, kétszer-háromszor nem nagyon szoktak betlizni ezek a profik, ezért elképzelésem szerint már most az Innsbruck elleni találkozónál is számíthatunk az eredményességükre. Annál is inkább számíthatunk erre, mert egy eléggé viharvert alakulat lesz a vendégük.

A múlt héten derült égből villámcsapásként érkezett a hír a tiroliak háza tájáról, hogy váratlanul kirúgták Brady Shaw-t a keretből. Az egykori fehérvári játékos tavaly a liga pontkirálya volt és csapata visszafogottabb teljesítménye ellenére most is 9 gólnál és 15 gólpassznál járt 28 mérkőzés után. Hogy hiánya mennyire befolyásolta volt csapata visszafogott teljesítményét a Vienna elleni rendes játékidős 1:1 utáni hosszabbításos vereségüknél, azt nehéz lenne megmondani, de az egy lőtt gól azért ebben a sportágban beszédes. A teljes kudarcot csak tetézte, hogy az azon a mérkőzésen elkövetett súlyos szabálytalanságáért az innsbrucki Lukas Bär három meccses eltiltást kapott, így biztos hogy Ő sem léphet jégre a Linz ellen.

A most zajló bajnokságban már kétszer megmérkőztek egymással. Innsbruckban hosszabbításban, Linzben simán (3:0) nyert a mostani pályaválasztó. Ezzel az utóbbi eredménnyel most is kiegyeznék.

EHC BW Linz - HC Innsbruck: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp