A következetesség jegyében maradok a jégcsarnokban és ismételten egy olyan csapat mérkőzését célzom meg, mellyel karácsony előtt már foglalkoztam. A Linzhez hasonlóan velük sem nyertem, de legalább nem vesztettem az akkori tippemmel. Mivel a "push" tippek lehetőségét év végéig a fegyvertáramból likvidáltam, ezért ma megcélzom a HK Dukla Michalovce kétgólos győzelmét a HC 19 Humenné ellenében.

Ha több vér van a "puccantóban", akkor a nagymihályiak kassai vendégjátékával is nyerhettem volna, mert a formák alapján várható volt a vendéggyőzelem. De nem volt. Most a Homonna elleni kétgólos győzelmüket végül három szempont alapján vállaltam be. Az első, a két csapat között jelenleg meglévő nagy különbség. A második helyen tanyázó hazaiaknak kötelező lenne egy közönségszórakoztató, nagy különbségű győzelemmel kiszolgálniuk saját közönségüket a sereghajtó ellen. Kb. úgy mint tették ezt ez év októberében hazai környezetben (7:2). Mivel annak a mérkőzésnek a visszavágóját is simán hozták a nagymihályiak (3:1), ezért teljesen vállalhatónak tűnik a mostani hendi győzelmük is. A második szempontom már a személyekre vonatkozik. Kassán nem nagyon ficánkolt a Nagymihály első sora és az általam megemlített, egyébként nagyon ponterős csatárduó pont nélkül maradt. Most ennek a sornak egy intenzívebb meccsére számítok, ami elég lehet a kétgólos győzelmükhöz.

A harmadik szempontom már inkább a vendégcsapatra vonatkozik. Azon belül is az idegenbeli mutatóikra. Karaktervadászat vádjának elkerülése miatt nem kívánom ezt külön statisztikázni, aki kíváncsi rá az nézze meg a tabellát. De az nagyon szembeötlő, hogy a teljesen vállalható hazai teljesítményük mellé, ennyire gyenge idegenbeli teljesítményt tudnak felvonultatni. Pár hete Martin Strba vette át a homonnaiak irányítását a kispadon. Ez a hazai teljesítményükre egyértelműen jótékony hatással volt, mert eddigi közreműködése alatt 5 rendes játékidős győzelmet húztak már be saját közönségük előtt. Idegenben viszont csak egy Besztercebánya elleni hosszabbításos vereségre futotta a sok nagy és még nagyobb vereség mellé.

Ez is egy regionális találkozó lesz az ünnepek miatt, hisz a két település között 20 km a távolság. Ettől függetlenül én teljesen kizárnám, már amennyire egy jégkorong mérkőzésnél ki lehet zárni, a meglepetés lehetőségét és több gólos hazai győzelemre számítok.

HK Dukla Michalovce - HC 19 Humenné: Háromesélyes fogadás hendikeppel - Rendes játékidő - 3-Way Hendikep tipp