Csalóka mérkőzés lehet ez, ugyanis hiába számít top3-as csapatnak hazai pályán az Orlando Magic, nem igazán kedvelik a back-to-back meccseket - ez pont az lesz, hiszen alig 24 órát tudtak pihenni -, ráadásul azt a Philadelphiát fogadják, akik a legjobb idegenbeli gárda, volt idejük pihenni és a formájuk sem rossz. Azonban van egy fontos tény, ami mellett nehéz elmenni: Joel Embiid nem léphet pályára. A Philadelphia vezére és egyben a liga regnáló MVP-je (és jelenlegi pontkirálya) sérüléssel bajlódik, idén négy mérkőzésen nem lépett pályára, mindegyik meccsen veszített a 76ers.

Ennek ellenére nem a hazai sikerre tennénk a voksunkat, hanem a hazaiak dobott pontjaira, ugyanis Embiid nélkül a palánk alatt sebezhető a Philadelphia, rendre 114-115 pont felett kaptak, ha Embiid nem lépett pályára. A Magic átlagban hazai pályán 118-119 pont között dob. Kissé csalóka lehet a back-to-back teljesítményük, de amikor az ellenfél legjobbja hiányzik, akkor ott másfajta taktika kell. A 76ers nem védekezik rosszul idegenben, de a 112-113 bekapott pont arra vonatkozik, amikor Embiid is a pályán van, nélküle más lehet a csapat játéka. A nem éppen kiemelkedő támadójátékáról ismert Minnesota is 112 pontot dobott nekik, de a Boston - New Orleans páros egyaránt 120 felett szórt ellenük, míg a Miami is eljutott 119 egységig.

A Magicnál több játékos is képes 20 pont felett dobni, de ami ennél is fontosabb, nekik a duplákból jönnek a pontok (betörések, középtávolik, palánk alatti munka), ha nincs Embiid, akkor ezeket sokkal jobb százalékban tudják bedobni, hatákonyabban játszhatnak.

Orlando Magic - Philadelphia 76ers: Total Points by Orlando Magic - Including Overtime - Felett/alatt tipp