A következő tippemhez elöljáróban csak annyit fűznék hozzá, hogy sokat hezitáltam rajta, hogy az első félidei duplázást vagy a mérkőzés végi overt válasszam-e játékra. Végül az előbbi mellett döntöttem, magam is kíváncsian várom, hogy sikeres lesz-e a kiválasztásom. A sportág jégkorong, azon belül is a szlovák Tipos Extraliga, a helyszín a Spisska Nova Ves városában, magyarul az Igló városában található Szepesi Aréna, ahol a már általunk jól ismert Nagymihály vendégszerepel. A régiós rangadón túl ez a találkozó a bajnokság csúcsderbije is, hisz a listavezető fogadja a második helyezettet. Ez a tény is hozzájárult ahhoz, hogy végül az első harmad góljait választottam. A hoki alapból nem egy tapogatózó játékra alapuló sport. Ha ehhez még hozzáveszem a mérkőzés tétjét, akkor egy kis erőfitogtatással akár egyik, akár másik, akár mindkét csapat bekezdhet.

Kicsit csalódott vagyok az iglói csapat honlapjának üzemeltetői miatt, mert úgy kezelik az oldalukat, mintha nem is a tabella élén tanyázna a csapatuk. Ezért jobbára saját kútfőből szűrtem ki a használható infókat. Hazai pályán még veretlenek és roppant gólerősek. Azt viszont nem árt megemlíteni velük kapcsolatban, hogy a Kassa elleni két nappal ezelőtti mérkőzésükön már igencsak rezgett a léc, a veretlenségük megtartását illetően. Igazából Martin Bakos, az első sorukat erősítő csatáruk mentette meg a csapatát. Most a két legutóbbi hazai találkozójuk során 0:1-el jöttek le a jégről az első 20 perc után, itt is várok egy bizonyos fokú változást. Vagy abból a szempontból mert gólt, gólokat szereznek, vagy azért mert egynél többet kapnak. Azért a túloldalon sem nyeretlen kétévesek néznek majd velük farkasszemet.

A Nagymihály csapata szépen, sallangmentesen, a sorozatterhelést is figyelembe véve hozta a legutóbbi tippemet. Pont annyit tettek bele abba a meccsbe ami a biztos győzelmükhöz szükségeltetett, mert jól tudták hogy rangadó vár rájuk, és hogy ennek a mai meccsnek két nap múlva lesz egy visszavágója is. Az általam kiemelten figyelt Chase Pearson és Kaspars Daugavins csatárduó még mindig nem hozta azt a teljesítményt, amit várok tőlük, de könyörgöm mikor villanjanak, ha nem egy ilyen nagy érdeklődésre számot tartó rangadón.

Szerintem a felfokozott hangulat miatt a megszokottnál több emberelőny várható már az elején. Ennek segítségével megpróbálnak majd erősen kezdeni a felek, abban pedig simán benne lehet a két gól.

HK Spisska Nova Ves - HK Dukla Michalovce: Gólok száma - Első játékrész - Felett/alatt tipp