A 29-ei meccsek kivétel nélkül jók lesznek, remek párosítások, legszívesebben mindről leírnám a véleményem itt a guruban. Hetáék melegítenek be, aztán jön a meccs, amire a délutáni sessionben leginkább kíváncsi vagyok, az a Clayton-Ratajksi meccs.

Clayton az előző években azzá a játékossá vált, aki ellen soha senki ellen nem volt szabad fogadni. Jól tömegelt, duplákon kegyetlen volt. Idén viszont ez az 'érzés' nincs meg, sőt egyre nagyobb a gödör. A Clayton-Lennon meccs az igazi szenvedés volt, mintha nyúzták volna őket. Van meccs, amikor két jó játékos felfelé húzza egymást, mint a Dobey - Smith első három szett, de olyan is, mint a Clayton-Lennon, amikor egy 'erős' 44-es körre a másik odapörköl egy jó 26-ot. Nehéz megmondani, melyik spíler szenvedett jobban. Duplákon Lennon, valami 15%-ot hozott a kiszállókon, annyira hitehagyott volt, hogy azt elmondani nem lehet. Rendesen félt a dupláktól, az a 15% az egy amatőr tornán is ciki kategória.

Ratajski sincs élete csúcsformájában, talán az erős középszer a jó jelző. Ratajskit azért szeretem, mert igazából 'közülünk való', egy tök normális játékos, sallangoktól mentes játékkal. Ritkák a tábla előtti kitörések, balhéja sem igazán volt senkivel. Ő Hughes ellen kezdett, és jutott tovább, azért 5 darab 180-nat kitermelt, és elfogadhatóan duplázott. Clayton a tömeget is gyengébben dobta, duplákon sem volt erős, szóval itt a szorzók leginkább a névnek, és nem a teljesítménynek szólnak.

Viszont Clayton pont az a játékos, aki akkor is tud nyerni, amikor nem játszik jól. Pl. G. Anderson is ilyen, ezek a játékosok pont attól jók, vagy jobbak az átlagnál.

Abban bízom, hogy Clayton az első meccse után azért mutat valami javulást. Nem lesz nehéz. Ott mindössze 2 darab 180-as köre volt, itt azért 5-6 jöhet. Ratajskinak is biztosan lesz 5-6 olyan köre, ahol megszállja az ihlet.

Nem azért tippelek a 'sok' 180-ra, mert mindkét játékos annyira kirobbanó formában van, hanem azért, mert itt minimum 6, de nem kizárt, hogy hét szettel kell számolni. Nagy küzdelmet várok, nagy szenvedést, de jó hosszú csatát, ahol mindkét játékosnak lesznek hullámvölgyei. Hogy jön-e a minimum 10 180-nas kör, az necces, de úgy vélem, ha tényleg lenyomnak 6-7 szettet, mondjuk szettenként 4 leggel számolva, azért ketten együtt ezt a 10-et hozhatják.

Ehhez persze szükség lesz arra, hogy Clayton stabilabb legyen, és mondjuk első nyilakra ne rendre az 5-ös szektort tolja telibe. Legalább az irány legyen meg nála, aztán csak a magasságon kell majd kalibrálni. Hosszú meccsre számítok, de azért tolom ezt, mert igazából ez egy 4-1-gyes meccsen is összejöhet.

Clayton, Jonny - Ratajski, Krzysztof: 180-asok száma - Felett/alatt tipp