Jön az esti második találkozó, amit látni kell. Itt a kilenc nyilastól a 170-es checkouton át sok minden a levegőben lóg.

Van Gerwen ismét a darts-sport első számú alakja, arca, és látva azt, hogy a még benn lévő esélyesnek számító playerek, hogy szenvednek, (Humphries, Clayton, Smith...) igazából itt Gerwennek jól állnak a dolgok. A pech, hogy ő pedig már igencsak korán belefutott a talán legjobb formában dobáló játékosba, akit nem említettünk a vb előtt esélyesnek a győzelemre, de Bunting most nagyon érzi a játékot. Ilyen időszakok vannak az ember életében, egyszer csak megjön az érzés, és olyat játszik, hogy el sem hiszi. Nyílván nálunk amatőr szinten ez mindenkinél mást jelent, akár egy 70-es átlagot is úgy érzünk sokszor, hogy ide a világot, Andersont, Gerwent, Smith, legyőzünk mindenkit. Persze ez vicc, de attól még az érzés hasonló. Kicsit olyan, mint megye III-ban gólt lőni, meg BL-csoportmeccsen. Gólöröm az gólöröm egy Apagy-Nyírtelek meccsen is.

Bunting kegyetlen stabil, nem veszített még szettet. Joyce egyszer sem tudta elvenni Bunting kezdését, Hempel kétszer ugyan megtette, de szettet így sem tudott nyerni. Bunting nagyon bivaly darts-szal jött vissza a karácsonyi időszakból, és előtte is kiválóan játszott.

Kettejük egymás elleni találkozóit dominálja Gerwen, de Bunting most tényleg erős. Legutóbb a PC Finals negyeddöntőjében 10-9-re tudott csak nyerni Gerwen, ott az utolsó 3 leg kivétel nélkül 4-körös volt, kezdésből ott elég volt négy kör, azt hátulról csak a kilenc nyilas verte volna, ami ugye ritka, nem mintha a négy körös olyan gyakori lenne, nekem pl. még soha nem jött össze... Nekik meg alap, napi rutin, de pont ezért profik, és élnek ebből.

MvG játékában sokszor benne van, hogy levált T19-re, még akkor is, ha az első két nyíl stabilan a T20-ban van. Nála mikor hogy jön az érzés. Bunting azért jó napjain szétbombázza a T20-at, és most jó napjai vannak. Ezért is bízom benne, hogy Gerwen is termel majd, ráadásul idén a legtöbb 180-nat termelő játékos is kap valami címet, meg egy bitang nagy ember nagyságú trófeát, MvG meg biztos elképzelte már magát a színpadon a döntőben a kupákkal. mint pl. amikor major sport fináléban a győzelemért járó trófea mellett az MVP címért járó trófea is odakerül a fotókra.

Nyílván a legtöbb 180-at az termeli, aki azért minimum elődöntős, de sokkal inkább döntős lesz. A nagy 180-termelő M. Smith vergődik, viszont MvG-nek meg az okozhat gondot, hogy elég kevés szettet játszott eddig, míg pl. egy Dobey, ha netán továbbmegy, őt nehéz lesz befogni, mert az angol ipari mennyiségben termel.

Egyértelmű, hogy Bunting és MvG elsősorban meccset akar nyerni, de ahhoz nem árt jó sok 180-nat dobni. Az említett utolsó meccsükön, a PC Finals-ön 1.46 legenként jött a 180 tőlük, ha itt minimum 6 szettel számolok, és szettenként minimum átlag 4 leggel, akkor ez jöhet, mert a forma jobb mindkettejüknél, mint ott volt.

van Gerwen, Michael - Bunting, Stephen: 180-asok száma - Felett/alatt tipp