Amikor ez az elemzés készül, akkor favorit hazai pályán az Atlanta Hawks, de megvizsgála a mérlegüket hazai favoritként, elkeserítőek az eredményeik: 0-8. A nyolc vereség valami egészen elképesztő, hiszen ennél rosszabb teljesítményt senki sem tud felmutatni favoritként, mintha átok ülne a csapatok, most pedig azt a Sacramentót fogadják, akik már tavaly is akkor voltak igazán elemükben, amikor idegenben underdogként kellett pályára lépniük, idén pedig 4-1-es a mérlegük ilyen téren.

A Sacramento megint az a gárda, akik underdogként aratnak, ekkor tudják érvényesíteni azt a rohanós és gyors játékukat, amiket ellenfelek még mindig nem vesznek eléggé komolyan. A keret pedig tele van olyan játékossal, akik kapcsán mindenki legyint elsőre, hogy hát ők azért mégsem sztárok, de ha jobban belegondolunk: De'Aaron Fox a liga egyik legponterősebb irányítója, aki bármikor berámol 30 pontot, mellette ott van egy Domantas Sabonis, aki magasemberként hoz tripla-dupla közeli számokat. A cserékről ne is beszéljünk, hiszen Euroliga MVP van például a padon és dobál olykor 10-15 pontot.

A Sacramento támadóoldalon tehát kiemelkedő, viszont védekezni nem tudnak, de szerencséjük mert az Atlanta Hawks sem. Emiatt ez egy dobópárbaj lehet, egyik gárda sem fogja a kemény defenzív játékával behúzni a győzelmet, mert az nincs nekik. A Sacramento kerete valamivel mélyebb, míg a Hawks sokszor válik görcsössé hazai pályán. Trae Young kiváló, de ha a többiek nem tudnak szintet lépni mellette, akkor megint komoly bajban lehet az Atlanta.

Atlanta Hawks - Sacramento Kings: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp