Amint vártam, brutálisan nagy meccset hozott a szlovák Tipos Extraligában a HK Spisska Nova Ves - HK Dukla Michalovce találkozó és tényleg a bajnokság rangadójává nőtte ki magát. Ma ennek a párosításnak a visszavágóját próbálom megcélozni egy szintén sikeres tippel. Sokat nem kellett rajta hezitálnom, hogy melyik opciót válasszam, mert a bukik felkínáltak egy nagyon kecsegtető szorzót a több mint 5,5 gól a mérkőzésen lehetőségre. Egy 11 gólos odavágó (7:4) után mondhatnám, hogy vakon lecsaptam rá, mint a gyöngytyúk arra a bizonyos dologra, de ez így nem fedné a valóságot. Igenis utánanéztem, hogy mennyi az esélye ennek a lehetőségnek és mindent mérlegre téve küldöm most játékba.

Tény és való, hogy a mai tippválasztáshoz sokat nyomott latba a két nappal ezelőtti mérkőzés. Nem is annyira az eredménye miatt, bár az sem elhanyagolható szempont ilyenkor, hanem az utolsó 14 másodperce miatt. Addig egy normális jégkorongmérkőzés zajlott a jégen. Sok góllal, nagy fordításokkal, úgy ahogyan egy igazi rangadóhoz illik. Az iglóiak azért álltak jobban és végül azért nyertek, mert mind a négy soruk felnőtt a feladathoz. Az első soruk extrát hozott, de mind a négy soruk ponterős és hatékony volt, amit jól tükröz a lőtt hét góljuk. A nagymihályiaknál is hatékonyabb volt az első soruk a megszokotthoz képest, de nem az igazi és ez most döntőnek bizonyult a végkimenetelt illetően.

De most jön a lényeg. Az utolsó 14 másodpercben valószínűsítem hogy egymásnak estek a felek, mert világcsúcs közeli, közel 400(!) perces büntetést osztottak ki a játékvezetők. Azt megmondom őszintén nem sikerült kiderítenem, hogy ez a büntetéscunami jár e esetlegesen a mai mérkőzésre vonatkozó eltiltásokkal. De azok a tüskék, amik abból a mérkőzésből még élénken élnek a játékosok fejében, azok a mai derbire is hatással lesznek. Gondolatom szerint sok kiállítás várható most is, és ez jó hatással lehet a gólok számára is.

Magam is kíváncsian várom a derbi visszavágóját. Ha a jégkorongé lesz a főszerep, akkor is lesz rajta legalább hat gól, ha ehhez még jönnek az emberelőnyökkel megfűszerezett játékszituációk, akkor megint eljuthatnak 8-9 gól felé a felek.

HK Dukla Michalovce - HK Spisska Nova Ves: Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp