A Spengler Kupa az elődöntőknél tar, és szokásos módon a holnapi, az év utolsó napján rendezik a bronzmeccset, valamint a finálét. Az első elődöntő ezekben a percekben is zalik, nem kizárt, hogy a csoportban botladozó Frölunda finálét játszik, ám hogy melyik csapat lesz az ellenfele, csak este derül ki.

A Pardubice és a Team Kanada együttese közül az egyik finálét játszik, a másik a bronzmeccsen lesz érdekelt.

A Pardubice az első meccsen az Ambri Piotta ell3en gyors két gólt kapott, aztán a rendes játékidőben egalizált, és a végén a meccset is behúzta. Tény, az első pár percben bealudt, szerencséje sem nagyon volt, de aztán 50 percen át szinte egykapuzott, az csoda volt, hogy nem nyerte meg a rendes játékidőben a meccset. a 2. találkozón a finn KalPa jött szembe, egy taktikusabb meccsen sikerült nyerni, a finnek nem annyira szerették volna a nyílt hokit játszani.

A Team Kanada is kellemes meglepetés. Ugye itt jobbára Európában légióskodó játékosok vannak, szóval egy olyan 'csapat', ahol a játékosok kis túlzással azt sem tudják, kivel játszanak egy sorban. Vagy nem mindenki ismer mindenkit, aztán ehhez képest ezek a srácok most az első perctől olyan hokit tesznek a jégre, amire csak csettinteni lehet. Nyílván előfordul hiba, akár támadó, akár védekező harmadban, azok a finomságok sokszor hiányoznak, de az alapfigurák működnek. Előnyben is úgy jár a puck, mintha ez egy naponta együtt edző társaság lenne. A csoportban 4 és 3 lőtt gól, aztán előző este a KalPa ellen ütöttek 6-ot. Kaptak is 3 gólt, de belefért. Tetszik, hogy lüktető a játéka mindkét csapatnak, látszik mindkettőn, hogy nyílt, őszinte hokit játszik. Szerintem itt fixen jön minimum hat dugó, meglepődnék, ha nem így lenne.

HC Pardubice - Kanada: Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp