Boldog Új Évet Mindenkinek! Sok-sok jó tippet kívánok 2024-re! Ha valaki nem előz be addig, jöjjön 2024 első tippje:

Január elsején 4 mérkőzést rendeznek a 2024-es PDC Darts-világbajnokságon. Rögtön az első tűnik papíron a legkiélezettebb meccsnek, és valóban. Én sem igazán tudom, kire is tennék, egyszer ezt, egy óra múlva már azt érzem favoritnak.

Dobey (és Littler) nem izgulja túl, mindkét angol srác a Tottenham-B'mouht meccset választotta szórakozásnak 31-én, mondjuk érthető, hisz Londonból nem kellett kilépni. Dobey a világbajnokságon O'Connort verte 3-2-re, majd Ross Smith után a pocsék idényt futó Michael Smith-t is megverte.

Dobey az első két meccsén double digit jelzővel dobta a 180-nakat, mindkét meccsen 10+ maximumot termelt. Ebben (is) jónak számít, amiben nem, az a clutch szituációk kezelése. Tény, hogy Ross Smith ellen egy fontos rontás után is összekaparta magát, de pár leg kellett hozzá. Michael Smith ellen pedig talán azért nem jöttek a nagy körök, mert Smith nem kényszerítette rá Christ. Viszont, ha Dobey visszatér a tömegelésben oda, ahol az első két meccsén járt, akkor a 10+ jöhet tőle lazán.

Jöhet biza, hisz itt 5 szettet minimum nyerni kell,azt meg nehéz elképzelni, hogy minimum 7, de inkább 8 vagy 9 szettet nem hoznak össze a srácok. Cross eddig stabil, amikor de Graaf cincálta Cross nem létező bajszát, akkor Cross is odapörkölt 10 darab 180-nat. Amikor az ellenfele nem volt annyira jó (Tricole és Clayton), akkor 180-akban sem volt annyira erős. El nem tudom képzelni, hogy nem felfelé húzzák egymást, mindkét játékos joggal gondolhatja, hogy itt a nagy sansz. Az elődöntőben meg jöhet Littler, vagy esetleg Dolan, az még jobb, gondolhatják.

A 2022-es vb-n is találkoztak, 8 és 7 180-nat termeltek egy 6 szettes meccsen. Itt most minimum egy szettel többre számítok, de inkább benne van ebben a meccsben 8 vagy 9 szett, mint 5 vagy hat. Hosszú meccset várok, lesz alkalom a maximumokat dobálgatni. Dobeytól 10 felett várok, és nagyon remélem, hogy Cross is hozzáteszi a magáét!

Dobey, Chris - Cross, Rob: 180-asok száma - Felett/alatt tipp