Ez a világbajnokság Luke Littlerről szól. Azon kívül persze, hogy MvG-t kivéve a közvetlen 'top' mennyire szenved. Smith és Wrigth korai búcsúja a levegőben volt, de Price kiesését nem láttam jönni, ahogy Gary Andersont is 8-ba, de sokkal inkább 4-be vártam, főleg miután kiderült, hogy a 8-ért csak Dolan-t kellett volna megverni.

Luke Littler 16 évét még mindig nem hiszem, meg azt sem, ahogy játszik. Simán Taylor unokája lehetne, még alkatra is :D

De ne vicceljünk, nem napsütéses április elseje van, csak egy szürke január elseje. Dolan a maga részéről legalább akkora tündérmese szereplő, mint Littler. Dolan-t is kevesen jósolták a top8-ba, Mansell után két világbajnokot, Andersont és Price ejtett ki. Price ellen 7.00, majd Anderson ellen 5.50-es szorzón győzött.

De miééért? Azért, mert Price bár nem játszott rosszul, azért igazán jól sem. Dolan meg amikor duplára dobhatott, nem igazán hibázott. Anderson meg önmagához képest fasorban sem volt, első 9 nyilas átlaga is nagyon gyér volt, ezért Dolan ott is vitézkedett a duplákon.

Igen ám, de Littler erőssége a tömeg (is). Luke nem fogja hagyni Dolan duplára dobni. Ugye a tömeg az egyik része a játéknak, a tömeg fogyasztása, ebben Littler kegyetlenül jó. Ő és Dobey dobta a legtöbb 180-nat, Littler nagyon stabil, szektort nem is nagyon téveszt, ha nem is 180-nat dob, 140-ek nagyon szép számmal jönnek. És ami a fő, hogy leváltásoknál is erős, bullt is jól dobja, tényleg a tábla minden szektorát magabiztosan a magáénak érzi, és duplákon sem remeg meg. Vagy eddig nem tette.

Szóval Dolan eddig a stabil duplákkal nyertre a meccseit, de Littler nem fogja engedni ő duplákra dobni. Az Észak-ír játékos korábban egész erős volt 180-akban, itt ezen a tornán,és már ősszel is a 180-nakkal nem volt jó barátságban. Ez az első 9 nyíl, ez Littler ellen kevés lesz, és akkor még simán benne van, hogy most Dolan duplákon is szenved majd.

Littler játszott két elképesztő meccset, Campbell ellen volt picit 'emberi' a játéka, de ott is stabil 97-es átlag. Barney meg jó játékot mutatott, mégis hiába a 100-as átlag, a kiváló 45%-os duplázás, Littler egy 'hidegvérű gyilkos' mentalitással, de nagy tisztelettel a legjobbját a színpadra téve mindössze egy szettet bukott Barney ellen is. Barney az utolsó köreinél, nyilainál mosolygott, hisz belül ő érezte, hogy nagyon jól játszik, de itt van egy erő, valami felsőbb erő, ami ellen bármit csinálhat, veszíteni fog. Egy pillanat nem volt, amikor Littler megingott.

Bevallom, a Littler -1,5 szett az, amire szerettem volna tippelni, viszont itt a guruban a minimum odds az 1,30, az pedig csak 1,28-cal fizet, így picit nagyobb rizikót vállalok. Egy-két szettet elvihet Dolan, de én úgy érzem, Littler fiatal kora ellenére fejben is erős, pl. elszámolást, rossz kerekítést sem igazán láttunk tőle még egyszer sem.

Littler, Luke - Dolan, Brendan: Szett hendikeppel - Hendikep tipp