Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! Az illendőség is úgy kívánta, hogy 2024 első gurus tippjét meghagyjam a tavalyi esztendő bajnokának, de én sem szeretnék kiesni a tippelők sorából, ezért egy tipp erejéig én is beköszönök 2024-nek. A tipp még egy elmulasztott 2023-as lehetőséget fed le. Volt ilyen több is 2023-ban, de ez valahogy élénken él még az emlékezetemben. Akkor elszalasztottam a Bolton, Leyton Orient elleni találkozójának az overét megjátszani. Mondanom sem kell 10 perc alatt zöldült a tipp és ha jól emlékszem az oddsa is magasabb volt a mostaninál. Sebaj, a Bolton - Burton Albion találkozó kapcsán most már ténylegesen rápróbálok a tippre.

Kifejezetten jól jött ki eddig az ünnepi periódusból a pályaválasztó csapat. Három meccs, három győzelem az eddigi mérlegük, melyet négymeccsesre nyújthatnak saját otthonukban, a Toughsheet Community Stadium-ban. A már említett Leyton elleni hazai győzelmüket (3:2) két idegenbeli sikerrel toldották még meg, ezzel visszakapaszkodtak a tabella második helyére, mely automatikus feljutást érne a bajnokság végén. Viszont a harmadik vonalban több jelentkező is van az első két hely valamelyikére, tehát sok betlizés nem nagyon fér bele azoknál a csapatoknál, akik tényleg komolyan gondolják a feljutást. Ian Evatt csapata szerintem egy szurkolói elvárást is teljesítene az esetleges feljutásával. Hazai környezetben egyébként is a jó teljesítményt nyújtó csapatok közé tartoznak és az ihletett formát futó Dion Charles vezérletével akár egymaguk is berámolhatják az ellenfél hálójába az általam várt 3 találatot.

A Burton Albion ellenfelével ellentétben a biztos bennmaradásért küzd. Perpilla megnyugtató az előnyük a kiesőhelyezett csapatok előtt, de hosszú még a bajnokság, elég 2-3 rossz meccs és máris a veszélyes zónában találhatják magukat. Legutóbb a Wrexham elleni EFL Trophy találkozó kapcsán írtam róluk. Akkor egy belső tisztogatásra tettem utalást, melynek eredményeképp a kispadra is új trénert neveztek ki Gary Mills személyében. Érkeztével a védelem teljesítménye egy szempillantás alatt feljavult és már 7 szerzett pontnál járnak, ami az össz 27-hez viszonyítva jelentős előrelépés. Viszont most egy élcsapathoz látogatnak, ami eddig nem sok eredményt hozott számukra.

Biztos vagyok benne, hogy mind a két fél megpróbálja majd sikeresen kezdeni 2024-et. Ebből pedig mi profitálhatunk, mert ahhoz szerintem gólok kellenek.

Bolton - Burton Albion: Gólok száma - Felett/alatt tipp