Ugyan a mára írt, aucklandi női meccsemen is erre alapult, mármint, hogy egy salakos játékos játszik egy alapból gyors, kemény pályát kedvelővel, ám a lányoknál egy sérülés végül keresztül húzta a számításaimat, Tsurenko így versenyezte végig az első szett megnyerése után a meccset.

A csütörtöki napra, ugyaneuzen gondolatmenet mentén haladok, ahol a salak spílerként számon tartott német Altmaier játszik a baby Federerként is ismert, ám a korba szép lassan belekerülő bolgár Dimitrovval.

Dimitrov igazi klasszisnak mondható, egy olyan játékos, akinek van karaktere és extrákra képes, nem csak ő élévezi a meccseit, de élmény a közönség számára is. A tűz nem alszik ki nála, erre az első körös meccse is jó példa, hiszen Andy Murray ellen az első elvesztett szett után is harcolt és megfordította a találkozót.

Dimitrovnak sül a keze és, ha nem fog ki extra rossz napot, akkor a germánt két felvonásban kellene megoldania.

Altmaier elvétve nyer meccseket taraflexen, nem véletlen, hogy az utóbbi két évben mind keménye, mind teremben, mind füvön negatív mérleggel zárt.

A recept pedig meg is van Grigornak, hiszen kétszer megoldotta, a szintén egykezes fonákkal operáló Altmaier legyőzését, egyszer salakon egy Roland Garoson három sima szettben, legutóbb pedig 2021 -ben Indian Wellsben is simázta a németet.

Altmaier két szoros szettben ment tovább az ITF/Challenger szintek között lavírozó ausztrál Li Tu ellen, ám Dimitrov teljesen más dimenziót képvisel, ami ellen nem lesz képes kibontakozni szerintem. Sima két szettes Dimitrov brillírozást várok.

Altmaier, Daniel - Dimitrov, Grigor: Szett hendikeppel - Hendikep tipp