A mai napon Dimitrov két szettes győzelmét helyeztem előtérbe a brisbanei ATP tornán, de Nadal két szettes győzelmét is célkeresztbe állítottam, ám energia hiányában inkább az alvást választottam. Ebből tanulva a pénteki napra már nem engedem el a nagy visszatérő bajnok kezét és megnyomom a szettveszteség nélküli győzelem gombot.

Nadal első meccse előtt, melyet Thiem ellen vívott, érthető volt a kérdőjelesség, mit is láthatunk majd Rafától a tenisz pályán egy év kihagyása után, de teljesen rácáfolt a kétkedőkre és az első szett 7:5 után, mely a bemelegedését szolgálta sima 6:1 -el fejezte be az osztrák elleni meccsét. Sokan megemlítették, hogy egy sokkal jobban pörgő Nadal tért vissza a pályára, nagyszerűen sül a keze, mind fonák, mind tenyeres irányból. A mai napon is számtalan olyan labdát adott Kubler térfelére vissza, amit csak nyomozni tudott a hazai versenyző, nem is lehetett kérdéses az újabb sima "matador" siker 6:1,6:2 arányban.

Újabb ausztrál érkezik szembe a rutinosabb Thompson, ám ami más játékosok ellen bőven elég és elég egyszerre a világranglista 55. helyéhez, az a 100% -on pörgő Nadal ellen édes kevés lesz.

Thompson korábban is megtapasztalhatta Nadal játék intenzitását, eddigi két találkozásuk után szettre nem volt képes, 2020 -ban a párizsi mastersen, 2022 -ben pedig szintén a francia fővárosban, de már a Roland Garroson kapott sima verést tőle.

Látva Nadal felszabadult játékát, az örömöt, hogy újra a pályán lehet és a törekvést a minden labdamenetet megakarom nyerni mentalitást, úgy érzem Thompsonnak pénteken sem fognak lapot osztani a tenisz istenei.

Nadal, Rafael - Thompson, Jordan: Szett hendikeppel - Hendikep tipp