Az aucklandi női tornán már az elődöntöknél járunk, a szombati játéknapon dől el tehát a két döntős kiléte. A papírformának megelelően versenyben van az első kiemelt, friss GS bajnok, amerikai Cori Gauff és az immáron anyaként versenyző második kiemelt Elina Svitolina is.

Az ukrán édesanya révbe ért az utóbbi években, ami a magánéletet illeti, rátalált a szerelem, ráadásul tenisz berkeken belül és végül össze is házasodtak gael mofilsel a teljes boldogságot pedig közös gyermekük születése jelentette. Ez a bő egy évkiesés azonban nem látszott meg rajta és meglepően hamar tudta felvenni újra az "utazó sebességet", gy a legjobbakkal is rendre nagy csatára volt képes és felül is múlta őket. Jelenleg 25. a ranglistán Svitolina, de a harci és játékkedvét elnézve bátran megcélozhatja a TOP15 -t is, pláne ismervén a női tenisz hektikusságát, amiben Elina konzekvensebb játéka hozhat egy gyors világranglista ugrást is.

A héten az új-zélandi fővárosban magabiztosan menetelt eddig. Wozniackit két szettben verte, a szintén GS bajnok Raducanu ellen az első tie-breakben elvesztett szett után sem esett kétségbe és simán fordított, de a Bouzkova elleni negyeddöntőn mutatta a leglehengerlőbb teljesítményt, ahol a cseh lánynak mindössze három gamet engedélyezett. Az elődöntőben a kínai Xiyu Wang lesz a szembe jövő fél, aki a knai feltörekvő játékosok egyike, akaratos játékkal, de semmi extrával sem bír. A három itteni meccsét szerencsével is fűszerezve, rendre három szettekben oldotta meg, így fáradt is lehet. Úgy vélem Elina Svitolina rutinjával alapból behúzhatja majd ezt az összecsapást, meglepne, ha a kínai még egy kört túlélne.

Xiyu Wang - Svitolina, Elina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp