Az év elején vagyunk, de már most egymásba érnek az ATPO versenyek. Az első hétről zajlanak még Hong Kongban és Brisbaneban is a viadalok, de a következő helyszíneken, többek között Aucklandban (ahol most női WTA torna zajlik) már a következő heti torna selejtezőit rendezik meg.

Nincs mese száguld az ATP cirkusz, egyúttal fel kell készülni az Australian Openre, ami már január 14 -én kezdetét veszi, és egészen két hét erejéig zajlik.

A fiataloknak még új lehet ez a fajta erőltetett menet, de valamikor el kell kezdeni. Számos tehetség ütötte fel a fejét az utóbbi időben, az amerikaiak is rendre "találnak" új és újabb hirtelen jött tehetségeket, akár az egyetemi bajnokságokból is kinőve, akár az ITF sorozatokban nagyot alkotva.

Ilyen lehet Alex Michelsen is, aki jelenleg 19 éves és bő egy éve ilyenkor még az UTR Pro verseny sorozaton ütögetett csupán. A tavalyi évben azonban a felnőttek között is letette a névjegyét, többek között a júliusi chicagói Challenger, a newporti ATP torna döntőzéssel és a novemberi knoxvillei újabb Challenger tornagyőzelemmel. Számos ATP szinten bejáratott nevet kapott el, látni, hogy nem ijed meg a saját árnyékától a magasra nőtt fiatal amerikai srác.

Antoine Barrere is fixen bevágta magát a TOP100 -ba a tavalyi évben, ám az még mindig elmondható részéről, hogy leginkább teremben tudott jobb teljesítményt nyújtani. A múlt héten a megoldható ausztrált, Sweeneyt kipipálta Brisbaneben a kvaliban, ám a valamivel erősebb és jobb formájú, szintén ausszi Duckworth már túl nagy falatnak bizonyult, így nem sikerült neki a főtábla.

Michelsen ezzel szemben kvalifikált Brisbaneban. A selejtezőt Giannessi és Schwartzman ellen sima szettekben teljesítette, az első körben Humbert állította meg.

Nálam a fiatal amerikai az egyértelmű favorit ezen a meccsen, nyílt színtéren, kemény pályán, az agresszív játéka továbbjutást ígér számunkra.

Michelsen, Alex - Barrere, Gregoire: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp