Hogy szerencsém volt-e vagy sem, már magam sem tudom, de guruilag kimaradtam a szlovák Tipos Extraliga előző fordulójából, melyen buktam volna, mint ahogyan buktam a fogadássommal is. Mint utólagosan kiderült, az oka is megvolt ennek, ezért a nagymihályiakkal nem is volt szándékomban ma foglalkozni. Viszont itt van nekünk a listavezető HK Spisska Nova Ves, aki ahhoz a HC 19 Humenné csapatához látogat, akitől az utolsó emberes vereségét szenvedte el. Most akkor revans, vagy az élet ismétli önmagát? Részemről bánja a kánya csak a gólokat üssétek, minél többet.

Ha valaki esetleg követte a decemberi írásaimat az tudja, aki nem annak halványan felidézem, hogy pár hete Martin Strba vette át a homonnaiak irányítását. Nos az Ő érkeztével azért kijelenthetjük, hogy nehezen verhetővé vált az újonccsapat. Sőt tudnak olyan bravúrokat is felmutatni a homonnaiak, mint a mostani ellenfelük 6:3-as legyőzése közvetlenül karácsony előtt, vagy a kassaiak leigázása (4:6) idegenben az óév utolsó mérkőzésén. Tehát potenciál van a csapatban és hazai pályán egész tűrhető mutatókkal rendelkeznek. A most zajló bajnokságban most találkoznak ötödször. Az eddigi négy megmérettetésük során, a két nappal ezelőtti meccsüket leszámítva, két 8 és egy 9 gólos meccset toltak egymás ellen. Gondolatom szerint ma visszatérhetnek a felek ez utóbbi vágányra.

Annál is inkább gondolom mindezt így, mert a vendég iglóiak egyébként pazar mutatókkal rendelkező első sora a legutóbbi két meccsüket ellazsálta. Biztos sokat kivett belőlük a Nagymihály elleni rangadók oda-vissza megnyerése, de most már itt az ideje a Bakos fémjelezte első sor villanásának is. Nem tagadom a tippem megvalósulásának legalább a felét tőlük várom. Meg igazság szerint az ihletett formába lendülő második soruktól. Az alapvetően négy jó sorral rendelkező csapatnál ez a győzelmeik kulcsa. Van négy jó soruk, de kettő kimagaslót nyújt. Ennek köszönhetik, hogy az ünnepi időszakot végig nyerték és az élen növelhették az előnyüket. Most egy betlit is bele tudok képzelni a mai meccsükbe, de az sem lesz kevés gólos, ha mégis ez következne be.

A regionális rangadók ezzel a találkozóval itt véget is érnek. Szerintem mind a két fél szépen szeretne búcsúzni ettől a periódustól.

HC 19 Humenné - HK Spisska Nova Ves: Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp