A hétfői napon elkezdődnek az idei év első Grand Slam tornájának, az Australian Opennek a küzdelmei. Igaz még nem a főtáblás, hanem csupán a selejtezős mérkőzésekkel, de akik elindulnak azoknak innentől kezdve is élet-halál harc a jó szereplés.

Rengeteg "első bálozó" is van, akiknél mindig kérdéses, hogyan élik meg az első nagy lehetőséget egy GS hangulatot, ami még ismeretlen számukra. Ilyen a horvátok szupertehetségének kikiáltott versenyzője, a még mindig csupán 18 éves Dino Prizmic is, akinek ez lesz az első GS tornája. Tehetsége okán azonban nem várok tőle megszeppenést. Az őszi szezonban verte Stockholman már Leheckát, Machacot is, de Marozsán Fábián is tudna mesélni róla milyen kellemetlen ellenfél a horvát.

Az első GS sorsolásával sem lehet elégedetlen Dino, hiszen azt 22 éves argentin Navonét kapta ellenfélül, aki ugyan rendkvül sikeres volt tavaly a Challenger Seriesben, de minden jó eredményt egyaránt salakon ért el, az ő játéka szemcsésre termett, keményen szinte nem is próbálkozott.

Az elmúlt két évben két fellépése akadt. Temucoban, Chilében tavalyelőtt két szettben kapott ki az 500 -on túli Ayenitól, míg tavaly a második GS selejtezős próbálkozásán a US Openen Lukas Klein mosta le őt 6:1,6:2 -el a pályáról ( első GS szereplésén Wimbledonban is csúnya verést mért rá Berankis szintén 6:1,6:2 -vel).

Úgy vélem a kemény pályás kondciók mellett egyértelmű favorit a fiatal horvát és az izgulás jelei, ha elő is jönnek, az majd a kvalifikáció következő köreiben okozhatnának csak gondot számára.

Prizmic, Dino - Navone, Mariano: Szett hendikeppel - Hendikep tipp