A hétfői napot végül teljesen elmosta az időjárás, így a "monday schedule" keddre lett téve és a következő napra tervezett teljes selejtezős programot is csúsztatták a szervezők.

Így a kazah tehetség Beibit Zhukayev meccse is csupán szerdán kerül megrendezésre. A 23 éves kazah srác tavaly tudott igazán megindulni és Challengereken is figyelemre méltó teljesítményt letenni az asztalra, melynek köszönheti azt is, hogy első Grand Slam főtáblás szerepléséért szállhat harcba. Egyre jobb, felfelé ívelő formát mutatott tavaly, Little Rockban döntőzött CH versenyen, de az őszi megindulása volt még látványosabb. Októberben három ATP torna főtábláján is jelen volt, Shanghaiban egészen a második körig ment a kvaliból felverekedve magát és erre jött rá a Charlottesvilleben szerzett CH tornagyőzelme novemberben. Egy igazi kemény pályás tenisszel rendelkező, gyors játékstílusú teniszező, aki lényegre törően gondolkodik és modern szervával rendelkezik.

Riválisa az az argentin Kicker lesz, akinek az utóbbi időben több kihagyása is akadt sérülés illetve "elmeszelés", bunda gyanú miatt. Innen próbál visszajönni a kis gaucho, ám sosem a kemény volt a kedvenc felülete, mindig salakon nyújtott szebbeket, ahogyan ez a legtöbb dél-amerikai versenyzőről elmondható.

Nálam a kazahsztáni Zhukayev sikere adja magát, egyetlen egy veszélye lehet ennek a meccsnek, az elizgulási faktor, hogy ez az első ilyen jellegű nagy tornája az ázsiainak, míg Kickernek ebben már van tapasztalata. Ezt a tényezőt azonban félredobom és a tavaly év végi meggyőző játékát várva ajánlom a továbbjutását is.

Zhukayev, Beibit - Kicker, Nicolas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp