Anglia alsóbbrendű kupa sorozata máris az elődöntőkhöz ért és mondhatni nagy meglepetésre a Middlesbrough, mint az angol másodosztály 12. csapata ott van az elődöntőben és reménykedhet, hogy pályára fog léphet a Wembleyben rendezendő döntőben.

Nem kell nagy dologra gondolni, hogy miképp jöhetett össze, nem csináltak semmi szenzációs dolgot, szimplán a szerencsés sorsolásnak köszönhető, hogy idáig sikerült eljutniuk, hiszen ebben a sorozatban ezeken a csapatokon kellett túljutniuk: Huddersfield, Bolton, Bradford City, Exeter, Port Vale. Mondhatni nem egy veretes lista, egy másodosztályú elenfél a többi mind az alatt fotbalozik.

Chelsea ezzel szemben kiverte többek között a Brighton és a Newcastle csapatát is. Pochetino csapatának egyértelmú célja idénre valamelyik kupa sorozat behúzása, amivel valamilyen szinten feledtetni tudnák a bajnokságban eddig összegürcölt 10. helyüket. Erre legnagyobb esélyük a ligakupában lesz, hiszen egy másodosztályú ellenféllel szemben nem kéne problémát jelentsen a továbbjutás, a döntőben pedig egy mérkőzésen bármi lehet a Liverpool-Fulham mérkőzés győztesével szemben.

Rengeteget költött az elmúlt időszakban a Chelsea a keretének a megerősítésére (talán túl sokat is) és nehezen tud összeállni az ideális kezdőcsapat. Legfontosabb számukra, hogy bebíztosítsák a továbbjutást már az első mérkőzésen, hiszen a visszavágó után a Liverpoolhoz látogatnak az Anfieldre, ahol jobban megérné pihentetni a keret fontosabb játékosait.

Nálam ez egy egyértelmú vendég siker kellene, hogy legyen és tekintve a két csapat közti különbséget a reális végeredmény nálam egy minimum két gólos vendég siker.

Middlesbrough - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp