Mindkét együttes a hamarosan induló Ázsia Kupára készül, ha minden igaz, akkor Palesztina számára ez lesz az utolsó felkészülési mérkőzés a január 14-ei rajtjuk előtt. A szaúdi válogatott állítólag holnap még játszik egyet a hongkongi válogatott ellen, majd ezt követően 16-án kezdődik számukra a torna.

A mérkőzés a nyílvánosság elől teljesen elzártan fog lezajlani, se nézők nem lesznek, sem pedig semmilyen média nem közvetíti a találkozót. Sokan megkérdőjelezik a mérkőzés fontosságát, mert a palesztin egy elég gyenge válogatott, nem értik, hogy mi célt szolgálhatna a jövőhéten induló AFC előtt ez a mérkőzés. Annak fényében pláne, hogy három gyenge ellenfél ellen játszanak csak, így nem lehet felmérni, hogy valóban mire is képes ez a csapat.

Legutóbbi három mérkőzése már elég jól alakult Roberto Mancini és csapata számára, hiszen ezeken már gólt sem kapott az együttes, ellenben rúgtak hetet, ráadásul kettő ebből VB-selejtező volt.

Nagy kérdés, hogy mely csapat lép ma pályára, én azért bízom abban, hogy egy ütős kezdőt tesz a pályára az olasz mester, akik megmutatják, hogy jobbak mai ellenfelüknél. Remélhetőleg kifizetődik az is, hogy ennyi sztár igazolt az országba, és tanultak tőlük, hiszen a legtöbben azokból a csapatokból érkeztek.

Libanon ellen csak 1-0-ra tudott nyerni a szaúdi válogatott, míg Palesztina kikapott két napja Üzbegisztántól szint ugyanilyen arányban. Decemberben pedig Algéria U23-as csapatával és Libanonnal nem bírtak.

Mivel mindkét együttes kint van az Ázsia Kupán, így az elsődleges cél, hogy ne sérüljön meg senki, az eredmény az másodlagos lesz. A palesztin csapatnak nincs sok esélye a továbbjutásra, fontos, hogy a legerősebb csapattal lépjenek pályára, maximum így van fikarcnyi esélyük Egy-két jobb játékostól eltekintve elég gyenge ez a paleszin csapat, szerintem legalább két gólt biztosan láthatunk a pályaválasztó együttestől (a mérkőzést Katarban rendezik).

Szaúd-Arábia - Palestine: Szaúd-Arábia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp