Szerencsére meg kell követnem magamat. Két nappal ezelőtt azt írtam, Marozsán Fábián a decemberi betegsége miatt még nem tarthat ott, ahol szeretne és kellene, ennek is volt köszönhető a Bautista Agut elleni sima két szettes veresége Hong Kongban. Azt mondtam, egy-két hónap ideálisan, amikor utolérheti magát, ám teljesen rám cáfolt Monfils elleni hétfői összecsapáson.

Egy igen komoly három szettes csörtében hullámhegyeket és völgyeket meglovagolva, a második szettben meccslabdákat nem értékesítve is volt lelki ereje, hogy a döntő szettben 3:5 -ről visszajöjjön és végül leüsse a pályáról a tie-breakben a francia ellenfelét. Ez a produkció megint azt hozta, amit tavaly az Alcaraz elleni meccsen vagy amit a shanghai menetelése során mutatott.

Innen pedig benne van a pakliban, hogy megint nem lehet visszatartani Fábiánt.

Igaz, hogy a tavalyi US Open elődöntős Shelton következik, a torna első kiemeltje, de az amerikai nincsen még a legjobbja közelében sem. Az első brisbanei fellépésén Safiulin is megtörte három szettben, nem tudta azt a konzekvens játékát hozni, amit tavaly. Ilyen feltételek mellett és annak tudatában, hogy a jövő héten lesz a US Open, bőven és reálisan benne van a pakliban, hogy Marozsán újabb TOP20 -as játékost kapjon el.

Én mindenesetre egy biztosított tippet, a magyar fiú egy nyert szettjét ajánlom, amiben az is benne van, hogy egy végletekig kiélezett újabb meccsen, bármelyik fél fele eldőlhet majd a találkozó, éb ízom benne, hogy a végén azért csak Fábián emelheti örömittasan a kezét a magasba.

Shelton, Ben - Marozsan, Fabian: Szett hendikeppel - Hendikep tipp